Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Kontenjanları

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne “Acıbadem Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ne göre 2017 - 2018 Eğitim - Öğretim yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Programlara yatay geçiş ile öğrenci alınacaktır.

Programın Adı

Yurt İçi

Yurt Dışı

Beslenme Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Programı

Beslenme Diyetetik Doktora Programı

Önemli Tarihler

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

GÜZ YARIYILI

1  Ağustos - 5 Eylül 2017

Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuruları

7 Eylül 2017

Kurumlararası Yatay Geçiş Sonuçlarının İlgili Akademik Birimler Tarafından Enstitü Müdürlüğüne Bildirilmesi İçin Son Gün

11 Eylül 2017

Kurumlararası Yatay Geçiş Sonuçlarının Web Sitemizde İlanı

11- 13 Eylül  2017

Kurumlararası Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Adayların Kesin Kayıtları ve Ücret Yatırmaları

14-15 Eylül 2017

Kurumlararası Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Yedek Adayların Kesin Kayıtları ve Ücret Yatırmaları

Başvuru için Gerekli Belgeler

1-      Başvuru formu (Başvuru Formu için tıklayınız)

2-      Öğrenci Belgesi: Adayın kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, adayın başvuru sırasında halen kayıtlı öğrenci olduğunu gösterir yeni tarihli, onaylı, mühürlü belge.

-          Öğrenci belgelerinde adayın disiplin durumu ile ilgili bilgi bulunmalı. Bulunmuyorsa, adayın disiplin durumunu belirtir belge ek olarak sunulmalı.

-          Yurt dışından yatay geçişlerde adayın okula kayıt tarihi açıkça (ay/gün/yıl) belirtilmeli.

3-      Transkript: Adayın kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, alınan tüm dersleri, notları ve not ortalamalarını gösteren not döküm belgesi. (Kapalı zarf içinde, onaylı, mühürlü)

- Transkript, not sistemi ve öğrenim dili hakkında açıklayıcı bilgi içermiyorsa, bu bilgileri içeren belgeler transkripte eklenmeli.

4-      Ders Tanım ve İçerik Bilgileri: Adayın transkriptinde belirtilen derslerin ayrıntılı tanımlarını ve içerik bilgilerini içeren belgeler.

5-      Ders Planı: Öğrenim gördüğü yıllara ait ders planı.

6-      Lisans veya Lisansüstü Diplomasının Kopyası: Mezun olduğu Üniversiteden aldığı diplomanın kopyası.

7-      Kimlik Belgesi: Adayların nüfus cüzdanı kopyası.

8-      ALES Belgesi,

9-      Yabancı Dil Belgesi ( Beslenme Diyetetik Tezli için; Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından; TOEFL-IBT: En az 60 puan YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 50 puan; Beslenme Diyetetik Doktora için; Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından; TOEFL-IBT: En az 66 puan YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 55 puan)

10-  Bir adet fotoğraf.

11-  Erkek Adaylar için Askerlik Belgesi

ÖNEMLİ NOT :

Başvuru eksiksiz olarak hazırlanmış başvuru belgeleri ile şahsen Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne  yapılır.

Öğrenci İşleri Müdürlüğü İletişim Bilgileri:

ogrenci.isleri@acibadem.edu.tr

Tel : 0 216 500 44 44 (Dahili: 4240-4241-4244-4245-4246)

Ataşehir / İSTANBUL