Enstitü Hakkında

Sağlık ve yaşam bilimleri temalı bir kurum olan Acıbadem Üniversitesi kadrolarındaki nitelikli öğretim üyelerinin deneyim ve bilgi birikimlerini, ülkemizde ve yurt dışında üst düzeyde sağlık hizmetleri veren Acıbadem Sağlık Grubu’nun gücü ile birleştirerek disiplinler arası lisansüstü programlarını Sağlık Bilimleri Enstitüsü çatısı altında sürdürmektedir.

Misyonumuz; Sağlık bilimleri alanında sağladığı eğitim ve araştırma ortamları ile öncü, yenilikçi, yaratıcı ve tercih edilen bir Enstitü olmaktır.

Vizyonumuz; Farklı bilim dalları ile işbirliği yaparak yaratıcı düşünceyi ön plana çıkaran, toplumun sağlık sorunlarına çözüm üreten programları geliştirmek; özgürlükçü, bilimsel ve teknolojik alt yapısı güçlü araştırma ortamlarını sağlamak, bağımsız düşünebilen, etik değerlere bağlı, alanındaki yenilikleri izleyen, bilim insanlarını, uzmanları ve uygulayıcıları yetiştirmektir.

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün temel ilke ve değerleri;

• Dürüstlük,
  • Bilimsellik,
  • Katılımcılık,
  • Şeffaflık,
  • Akademik özgürlük,
  • Etik değerlere saygı,
  • Yaratıcılık,
  • Yenilikçiliktir.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü 10 Şubat 2010 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlamıştır. Halen, Enstitü bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Fen Fakültesi işbirlikleriyle hazırlanmış olan 12 tezli, 7 tezsiz yüksek lisans programı, 5 doktora programı bulunmaktadır. Öğrenciler, Üniversitenin Kerem Aydınlar Kampüsü’ndeki ortak ileri eğitim, araştırma ve sosyal alt yapılarını kullanmakta, Acıbadem Üniversitesi’nin afiliye hastanelerindeki klinik ve tanı olanaklarında uygulama ve araştırma imkânı bulmaktadırlar.

Prof. Dr. Uğur ÖZBEK

Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü