Acıbadem Üniversitesi Tıpta Uluslararası Kariyer Kulübü sınır tanımayan doktorları bir araya getirdi

Acıbadem Üniversitesi Tıpta Uluslararası Kariyer Kulübü, "Afet Tıbbı ve Sınır Tanımayan Doktorlar" isimli bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, afet tıbbı alanında yıllarca emek veren ve Sınır Tanımayan Doktorlar (Médecins Sans Frontières – MSF) bünyesinde çalışan Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, MSF Yunanistan Medikal Destek Birimi Başkanı Dr. Apostolos Veizis, MSF Yunanistan İnsan Kaynakları Birimi İşe Alım Sorumlusu Anastasia Smerou ve MSF Türkiye temsilcileri konuşmacı olarak yer aldı.Çok sayıda katılımcıyla gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever afet tıbbı alanı üzerine bir sunum yaptı, Dr. Apostolos Veizis ve Anastasia Smerou ise MSF'i tanıtıp kuruluşun karşılaştığı global zorluklar ve kuruluş bünyesindeki iş olanakları hakkında bilgi verdi.Ayrıca etkinlik kapsamında Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Stj. Dr. Aral Sürmeli ve Acıbadem Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeşim Yasin, çevirisini üstlendikleri “Mülteciler ve Yerinden Edilmiş Topluluklar İçin Hızlı Sağlık Değerlendirmesi” isimli kitabı tanıtarak soruları yanıtladı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023