ASUMA’DAN Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyetin Kadınları Sempozyumu

Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASUMA) “Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyetin Kadınları Sempozyumu” etkinliğini 24 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdi. Sempozyumda, Acıbadem Üniversitesi ’inden Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü, Prof. Dr. Günseli Bayram Akçapınar, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yakut Irmak, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Prof. Dr. Aynur Soydan Erdemir konuşmacı olarak yer aldı.

Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında kadın hakları ve kadın hakları çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen etkinlik; Acıbadem Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Oğuz Polat’ın “Türkiye’de Kadın Haklarının Durumu”nu değerlendiren konuşması ile başladı. Sırası ile oturum başkanı Prof. Dr. Günseli Bayram Akçapınar, konuşmacılar Prof. Dr. Yakut Irmak ve Doç. Dr. Aynur Soydan Erdemir, “Cumhuriyet Döneminde Kadının Gelişimi ve Kadın Hakları Tarihsel Süreç” konu başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

150 kişinin katılımıyla gerçekleşen sempozyum, soruların cevaplanmasının ardından sonlandı.

Haber Tarihi: 05/01/2024

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024