Ana içeriğe atla

Nadir Hastalıklar ve COVID 19 Dönemi Uygulamaları Kursu “Klinik Tanı ve Tedavi Süreçleri ve Covid 19 Etkisi ve Hasta Deneyimleri”

Kazakistan Sağlık Bakanlığı talebi ile planlanan “Nadir Hastalıklar ve COVID 19 Dönemi Uygulamaları Kursu - Klinik Tanı ve Tedavi Süreçleri Ve Covid 19 Etkisi ve Hasta Deneyimleri” başlıklı etkinlik 31 Mayıs – 4 Haziran 2021 tarihleri arasında ACURARE ev sahipliğinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Beş gün süreli olarak düzenlenen kurs programı Prof. Dr. Uğur Özbek’in nadir hastalıklar sağlık sorunu başlığı ile başladı ve devamında sağlık politikaları alanında Dr. Güvenç Koçkaya’nın sağlık politikaları başlığı ile sürdü. Kursun ikinci günü Prof. Dr. Yasemin Alanay’ın tele tıp konusu ile başlarken, Dr. Özlem Doğan’ın sunduğu güncel klinik ve genetik yaklaşım konusu ve Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner’in pediatri kliniğinde Covid-19 çalışmaları ile tamamlandı. Prof. Dr. Bülent Karadağ’ın Kistik Fibrozlu Bireyler ve pandemi konusundaki çalışmalarını anlatıldığı üçüncü gün sonrasında, Prof. Dr. Betül Sözeri, Prof. Dr. Agop Çıtak ve Doç. Dr. Serdar Beken’in pediatri konusundaki sunumları ile dördüncü gün tamamlandı. Kursun son günü kalıtsal metabolik hastalıklarla ilgili çalışmalarını sunan Prof. Dr. Gülden Gökçay ve Uz. Dr. Mehmet Cihan Balcı sonrasında Dr. Özkan Özdemir tanısal genetik süreçler hakkındaki bilgilerini paylaştı. Kurs sonunda yapılan sunumlarla ilgili yapılan test sonucunda başarılı olan katılımcılara, Acıbadem Üniversitesi tarafından hazırlanan katılım sertifikaları verildi.

Haber Tarihi: 14/06/2021

Son güncelleme tarihi: 07.03.2024