Sağlık Politikaları Merkezinde Görev Değişikliği

Ağustos 2015 tarihinden bu yana Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr.Gör. Berna EREN yerine Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge CAN atanmıştır. Sayın EREN’e bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, Sayın CAN’a yeni görevinde başarılar dileriz.Doç. Dr. Özge Can Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde kimya mühendisliği yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde tam burslu olarak Kimya ve Biyomedikal Mühendisliği bölümünde doktora çalışmalarına başladı. 2008 yılında Cleveland State University'den doktora derecesini aldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde University of Delaware Kimya Mühendisliği Bölümü'nde NIH (National Institute of Health)-bursiyeri olarak post doktora yaptı. 2010 yılında doktora sonrası çalışmalarını tamamladıktan sonra Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak göreve başladı. Dr. Can Proteomik Derneği kurucu üyesi ve TauBetaPi (Engineering Honor Society), Türk Biyokimya Derneği üyesidir. Dr. Can Tıp Mühendisliği bölümü öğretim üyesi, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Acıbadem Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi müdür yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Dr. Can, Acıbadem Üniversitesi Beyin Tümörü Araştırma Grubu üyesidir. Güncel çalışma alanları arasında monoklonal antikor geliştirme ve karakterizasyonu, beyin tümörü proteomiği ve beyin kanseri biyobelirteçleri yer almaktadır.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023