Sosyoloji Bölümü’nden Konferans: Savaş Sürecinde Avrupa’nın Göç Politikası

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümümüzün düzenlediği “Savaş Sürecinde Avrupa’nın Göç Politikası” başlıklı Konferans, St. Gallen Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ole Frahm’ın katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güldal Süyen’in açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Dr. Frahm, Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa’daki uluslararası ilişkileri değiştirdiğini ve yeni bir dünya düzeninin habercisi olduğunu bildirdi. Savaşın yol açtığı mülteci akınının Avrupa’nın en değişmez sayılan politika alanlarından biri olan göç politikalarında değişimi dayattığına işaret eden Dr. Frahm sunumunu orta ve uzun vadede ortaya çıkabilecek gelişmeleri tartışarak tamamladı.

Çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin izlediği konferansta ardıl çeviri yapıldı.

Haber Tarihi: 23/05/2022

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024