Sosyoloji Kolokyumu: Ders Kitapları Toplumsal Cinsiyetle İlgili Ne Söyler?

Sosyoloji Bölümümüzün düzenlediği kolokyum, 5 Mart 2019 tarihinde gerçekleşti. “Ders Kitapları Toplumsal Cinsiyetle İlgili Ne Söyler?” başlıklı kolokyumda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sosyolog Prof. Dr. Firdevs Gümüşoğlu konuşmacı olarak ağırlandı. Sosyolog Prof. Dr. Gümüşoğlu konferansında Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze ilkokul ders kitaplarında kullanılan bazı anlatılar ve görsel malzemenin toplumsal cinsiyet rollerine ilişkin nasıl mesajlar taşıdığını, bu içerik ve mesajların dönem dönem nasıl değiştiğini gösteren çalışması hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Gümüşoğlu’nun eğitimde gizli müfredatın inanç ve tutum geliştirme işlevinin toplumsal cinsiyet rollerini de kapsadığını ve bu gizli müfredatın farklı dönemlerde egemen olan toplumsal cinsiyet anlayışıyla uyumlu biçimde dönüştüğünü net olarak ortaya koyan çalışması öğrencilerin ve farklı bölümlerden öğretim üyelerinin ilgisini çekerek 80 kişilik bir katılımla gerçekleşti.

Haber Tarihi: 06/03/2019

Son güncelleme tarihi: 26.02.2024