Sosyoloji Kolokyumu: Sosyopektif “Sosyoloji Öğrencilerinin Gözünden Toplum”

Sosyoloji Bölümümüzün düzenlediği kolokyum, 23 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşti. Bu kolokyumun hazırlığı Prof. Dr. Ayça Kurtoğlu’nun 2018-2019 akademik yılında verdiği SOS 101 Sosyolojiye Giriş I ve SOS 102 Sosyolojiye Giriş II dersleri ile SOC 101 Introduction to Sociology I ve SOC 102 Introduction to Sociology II dersleri kapsamında yapıldı.  Derslerde “Çalışma Yaşamı”, “Kentsel Yaşam”, “Tabakalaşma ve Toplumsal Sınıflar”, “Toplumsal Kurumlar (aile, eğitim, din, medya vb.)”, “Gündelik Yaşam” gibi sosyolojinin ana konuları işlenirken, dersi alan öğrencilerin her bir ana konunun ana kavramını anlatan fotoğraflar çekmeleri ve fotoğrafın anlattığı kavramı sunan bir metin hazırlamaları sağlandı.  İki dönemin sonunda her bir öğrencinin çektiği fotoğraflardan üçü ile bunları anlatan sunumları seçildi. Öğrenciler bunları yeniden gözden geçirerek poster haline getirdiler. Posterler ile bir sergi oluşturuldu.

Serginin adının sosyoloji ve perspektifin birleşimi olan Soyopektif olmasına öğrencilerin önerisi ile karar verildi Sergiyle aynı gün düzenlenen kolokyumda öğrenciler çalışmalarını sundular. Sergi ve sunumlar çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin ilgisini çekti ve renkli tartışmalara sahne oldu.

Haber Tarihi: 25/10/2019

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024