TÜSAP Vizyon Toplantılarının yedincisi Acıbadem ev sahipliğinde yapıldı

Toplantı’nın ana konuşmacısı olan T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, “İnovasyonu sağlık finansmanının merkezine koymak gerekiyor” temasını vurguladı.Toplantı’nın ana konuşmacısı olan T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, “İnovasyonu sağlık finansmanının merkezine koymak gerekiyor” temasını vurguladı.Sağlık hizmet sektörünün liderleri, TÜSAP Vizyon Toplantıları ile yedinci kez 23 Kasım 2018 Cuma günü Acıbadem Üniversitesinde, başta T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci olmak üzere kamu ve özel sektörün ileri gelenlerinden 54 kişinin katılımı ile yapıldı. Siemens’in katkıları ile gerçekleşen Vizyon Toplantısında ‘Sağlık Hizmet Sunumunda İnovasyon’ konusu tartışıldı.Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin’in teşekkür ve hoş geldiniz konuşması ile başlayan Sağlık Hizmet Sunumunda İnovasyon temalı toplantının moderatörlüğünü yapan TÜSAP Yürütme Kurulu Başkanı ve Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, sağlık teknolojilerinin inovasyonunda dünyanın zaten çok hızlı bir şekilde yol aldığına değinerek aradaki farkı kapatmak için Türkiye’nin daha hızlı yol kat edebileceği ‘sağlık hizmet sunumunda inovasyon’ yapmak gerektiğini dile getirdi. ‘Türkiye’de sağlık hizmeti nasıl sunulur?’ sorusuna cevap verebildiği ancak sağlık hizmeti alma kültürü konusuna kimsenin eğilmediğini ifade eden Aydın, sağlık hizmetini sunan bir taraf olduğu gibi bu hizmeti alan diğer bir tarafın da olduğunu ve bu alan taraf yönetilemediği için sağlık hizmet sunumunun problem haline geldiğini sözlerine ekledi.Medipol Üniversitesi Rektörü ve TÜSAP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda, sağlıkta inovasyon ile ilgili olarak her yerde ve her zaman yerinde ve bireye özgü sağlık uygulamaları gibi yeni yaklaşımlara dikkat çeken T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, ‘veri’ odağında sağlık hizmet vurgusu yaptı. İnovasyonu sağlık finansmanının merkezine koyan Birinci, tedavi kalitesine göre geri ödeme, veri odaklı finans uygulamaları, merkezi tedarik ve değer bazlı satın almaya odaklanmak gerektiğini belirtti. Türkiye’deki sağlık harcamalarını diğer ülkelerle kıyaslayan Dr. Şuayip Birinci, Türkiye’nin Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla içindeki paya göre sağlık harcamalarının gelişmiş ülkelerin altında olmasına rağmen bu ülkelere göre en kapsamlı sağlık hizmeti sunan ülke konumunda olduğunu söyledi. Sağlıkta sürdürülebilirliği sağlamak için, maliyetleri kontrol edecek, verimliliği arttıracak çok yönlü politikalar izlendiğini ifade eden Birinci, “Türkiye, yaptığı sağlık harcamasına göre OECD sağlık verileri ve Avrupa Komisyonu Raporlarına göre memnuniyet değerleri ile harcama verilerinin karşılaştırıldığı ülkeler içinde sağlık hizmetlerinden en üst seviyede memnuniyet elde eden ülkedir. Bu durum sağlık sistemimizin sürdürülebilirliği konusunda bir işaret olduğu gibi sağlık turizminde de rekabet şansımızın ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.Bir ortak akıl ve düşünce hareketi olarak 2016 yılından bu yana hizmet vermekte olan Türkiye Sağlık Platformu (TÜSAP), sağlık sektörünün mevcut durumundan yola çıkarak vizyon tartışmaları yapmayı, sektörün geleceğini etkileyecek nitelikli bilgiler üretmeyi ve sektörün geleceğinin planlanmasına katkıda bulunmayı hedefleyen bir oluşumdur. Hizmet sunumu, finansman, teknoloji ve ilaç eczacılık konularında her yıl ikişer ay ara ile 4 vizyon toplantısı ile yıl sonlarında bu toplantı konularının tümünün özetlendiği Zirve etkinliği yapan TÜSAP, bugüne kadar 7 toplantı ve 1 Zirve gerçekleştirmiştir.Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın başkanlığındaki TÜSAP Yürütme Kurulu’nda; Dr. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat, Üniversite Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Haluk Özsarı, İEİS Genel Sekreteri Turgut Tokgöz, Volitan Consulting CEO T. Ufuk Eren, Ajansfa CEO Feyzullah Akben yer almaktadır.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023