Ana içeriğe atla

Üniversitemizin 16. Yıl Dönümünde 1 Tenor, 1 Soprano Konseri

Üniversitemizin 16. Yıl dönümünde düzenlenen “1 Tenor, 1 Soprano” Konseri, 18 Mayıs 2023 tarihinde konferans salonumuzda gerçekleşti.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Mehmet Ali Aydınlar, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şahin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Güldal Süyen, Prof. Dr. İrfan Güney ve Genel Sekreterimiz Mustafa Can Bakır başta olmak üzere üniversitemiz öğretim üyeleri, öğrencileri, Acıbadem Sağlık Grubu çalışanları ve pek çok davetlinin katıldığı konserin açılış konuşması Prof. Dr. İrfan Güney tarafından yapıldı.

Konserde yer alan müzisyenler, besteci ve müzisyen kimliğiyle de tanınan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İrfan Güney’in 2000 senesinde Marmara Üniversitesi’nde çalıştığı dönemdeki öğrencilerinden oluştu. İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Berk Özbek tenor, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçem Aslan Kar soprano olarak sahnedeki yerlerini alırken kendilerine piyanoda Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Alper Akgül, trompette Dr. Mehmet Ali Açıksöz ve gitarda Recep Kaan Kar eşlik etti. Dünya müziğinden Türk müziğine, klasikleşmiş birçok repertuvarın çalındığı konserde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güney’in imzasını taşıyan “Nasılsın” ve “Sarı Karanfil” isimli besteler, konserin en çok alkış alan şarkıları arasında yer aldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen konserin sonunda, üniversitemizin 16. yıl dönümü şerefine pasta kesimi gerçekleşti.

Haber Tarihi: 23/05/2023

Son güncelleme tarihi: 22.06.2023