Ana içeriğe atla

Kromatografi ve Spektroskopi Laboratuvarı

 


 

Çalışma Prensibi

14.1 tesla sabit manyetik alan içerisinde nükleer spinlerin polarizasyonu ve RF darbesi ile perturbasyonu sonrasında çekirdek’ten ışıyan enerjinin işlenmesini içermektedir.
Metabolit ve lipit gibi küçük moleküllerin yapısal tayinleri ve kantitatif ölçümleri gerçekleşmektedir. Ayrıca polimerler, peptit, protein gibi biyolojik örneklerin analizinde de kullanılabilir.

Teknik Özellikler

B.I.Methods Standardize metotlar ile idrar, plazma, serum, beyin omurilik sıvısı ve hücre/doku gibi biyolojik örneklerin metanol ekstrakları analiz edilebilir
B.I.QUANT-UR, B.I.QUANT-PS ve B.I.LISA regresyon algoritmaları ile kantitatif analiz
Ölçüm tekrar edilebilirliği <%2-3
Örnek hazırlığı, veri toplama ve işleme aşamaları için hazır SPO’ler
2x10e5 lineer kantitatif aralık
Anotasyon, kantitasyon ve istatistiki hesaplamalar için AMIX, TopSpin, Mnova NMR yazılımları
800 bileşik için farklı pH değerlerinde 1D, ve 2D 1H, JRES, COSY veri bankası

Uygulama Alanları

Klinik tarama testlerinde, biyobelirteç çalışmalarında (NMR temelli metabolomik), organik molekül yapı tayinlerinde kullanılabilir.

 


 

Çalışma Prensibi

Thermo Scientific Dionex UltiMate 3000, yüksek performanslı sıvı kromatografisi (HPLC) için bir sistemdir. Bir kolon aracılığıyla bir örnek içindeki bileşenlerin ayıklanmasına dayanan bir analitik kimya teknolojisidir. Ayrıca, dedektörler kullanarak bileşenlerin tanımlanması ve nicel analizi yapılabilir. Bileşenlerin ayrıştırılmasından sonra, her bileşen, dedektörler tarafından algılanabilir. HPLC sistemleri genellikle ultraviyole (UV) veya floresan dedektörler gibi çeşitli dedektörlerle donatılmıştır. Bu dedektörler, her bileşenin yoğunluğunu belirler ve sonuçlar veri işleme yazılımı tarafından analiz edilebilir.

Teknik Özellikler

Sıvı kromatografisi modları : Normal fazlı, ters fazlı, iyon değişimli, boyut hariç tutma ve afiniti kromatografisi.
Pompa sistemi : Çift pistonlu ve mikro akış hızlarına kadar ayarlanabilen akış oranlarına sahip.
Otomatik örnek enjeksiyonu : Otomatik örnek enjeksiyonlu otomatik örnekleyici ile uyumlu.
Dedektörler : UV-Vis, PDA (foton dedektörü dizisi), ELSD (evaporatif ışık saçılım dedektörü), CAD (kondansatörlü ışık saçılım dedektörü), FLR (florasan dedektörü) ve MS (kütle spektrometresi) ile uyumlu.
Kolon fırını : Kolon fırını sıcaklığı -10°C ila 100°C arasında ayarlanabilir.
Yazılım : Chromeleon yazılımı, veri analizi, işleme ve raporlama yapabilir.
Veri formatları : ASCII, Excel, CSV ve Thermo Scientific gibi formatlar.

Uygulama Alanları

Farmasötik, biyoteknoloji, gıda ve içecek endüstrisi, çevre analizi ve diğer birçok alanda kullanılabilir.

 


 

Çalışma Prensibi

Thermo Scientific NanoDrop One, UV-Vis spektrofotometre prensibine dayanır. Bu cihaz, mikro hacimli nükleik asit ve protein ölçümleri yapmak için tasarlanmıştır.

NanoDrop One, örnekleme hacmi olarak çok küçük bir hacmi kullanarak yüksek hassasiyetli ölçümler yapabilen bir cihazdır. Örneğin kirliliği ve konsantrasyonuna bağlı olarak A260/A280 oranı kullanılarak örnek kalitesi değerlendirilebilir. Aynı zamanda, cihazın dahili bilgisayarı, verilerin toplanması, işlenmesi ve kaydedilmesi için kullanılabilir.

Teknik Özellikler

Ölçüm aralığı : 0.1-40.0 (Nucleic Acid) ve 0.01-100.0 (Protein) arasında bir konsantrasyon aralığında ölçüm yapılabilir.
Örnekleme hacmi : 0.5-2 µL örnek hacmi kullanılabilir.
Çözünürlük : 1 nm.
Dalga boyu aralığı : 190-850 nm.
Odaklama : Manuel olarak odaklanabilen bir lens sistemi mevcuttur.
Örnek kalitesi : Örnek kirliliği ve konsantrasyonuna bağlı olarak A260 / A280 oranı ile örnek kalitesi değerlendirilebilir.
Ekran : Renkli dokunmatik ekran, sonuçları ve kalibrasyon bilgilerini gösterir.

Uygulama Alanları

Nükleik asit saflık ölçümü ve tayininde, BCA ve protein konsantrasyon analizlerinde, nükleik asit ve protein örneklerinin konsantrasyonunda ve kalite kontrolünde kullanılabilir.

 


 

Çalışma Prensibi

Shimadzu UV-2600 UV-VIS spektrofotometresi, ışığın geçtiği bir örneğin elektromanyetik spektrumda hangi dalga boylarında emilim yaptığını ölçerek, örnekteki bileşenlerin kimyasal yapılarını ve konsantrasyonlarını belirlemeye yarayan bir cihazdır.

Ölçülen emilim değerleri, bir spektrum olarak grafiğe dökülür. Bu grafikte, emilim değerleri dalga boyları boyunca belirtilir ve örnekteki bileşenlerin konsantrasyonları ile ilgili bilgiler elde edilebilir.

Teknik Özellikler

Dalga boyu aralığı : 190-1100 nm
Çözünürlük : 0.1 nm
Işık kaynağı : Deuteriyum lambası (190-400 nm), Tungsten lambası (320-1100 nm)
Çift ışın geçişi yapısı
Otomatik ışık yolu değiştirme
Örnek hazırlama için kare ve silindirik hücreler
Otomatik pozisyonlama özelliği
Veri analizi için uygun yazılım

Uygulama Alanları

Bir molekülün konsantrasyonunun belirlenmesinde, yüzey alanı ölçümlerinde, proteinlerin yapısının incelenmesinde kullanılabilir.