Ana içeriğe atla

Vizyonumuz;

Hedefimiz, beslenme bilimleri ve diyetetik alanında uzmanlaşmış mezunlar yetiştiren, araştırma ve geliştirme hizmetleri sunan, bilimsel çalışmaları ve danışmanlıkları ile ulusal platformda tanınan, değer gören ve tercih edilen bir bölüm olmaktır. Ayrıca, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin bir parçası olarak toplumsal çalışmalar ve yayınlar yaparak beslenme ve diyetetik bilim dalında referans olmaktır.

Misyonumuz;

  • Eleştiren, düşünen ve kritik kararlar verebilen,
  • Etik ve evrensel değerlere bağlı, ekip anlayışına sahip, multi-disipliner çalışma bilince olan,
  • Sağlığın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesi için kanıta dayalı bilim çerçevesinde beslenme planlarını oluşturan,
  • Sağlıklı yaşam için bireysel ve toplumsal boyutta sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yaygınlaştıran, sürdüren ve bilimsel çalışmalarla yenileyen,
  • Yaşam boyu öğrenme bilincine sahip koruyucu ve tedavi edici sağlık profesyonellerinin bir parçası olan diyetisyenler yetiştirmektir.

Temel Değerlerimiz;

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü;

  • İnsanın, bir bütün olarak eşsiz ve tek olduğunu kabul eder,
  • Topluma sunduğu hizmetlerde etik ilkelere bağlı, güvenilir ve hesap verebilir olmayı vurgular,
  • Bilimin üstünlüğüne inanır, yenilikçi, üretken ve sistematik yaklaşımı benimser,
  • Başarıda kurum aidiyeti, etkin iletişim ve ekip çalışmasının önemine inanır.

EPA1 - Mesleki standartlar çerçevesinde belirlenen özelliklere uygun olarak klinik beslenme bakımı sağlayabilir, beslenme eğitimi ve danışmanlık hizmeti sunabilir ve toplu beslenme hizmetleri yönetimi gerçekleştirebilir.

EPA2 - Farklı özellikteki gruplarda ve toplumda beslenme sorunlarıyla ile ilgili tarama, araştırma, izleme, çözüm planlama ve uygulama çalışmaları içinde yer alabilir.

EPA3 - Mesleki standartlar çerçevesinde belirlenen özelliklere uygun olarak akademik, mesleki ve kişisel gelişimlerini sürdürebilir.

Program Amaçlarımız;

Mezunlarımız;

  1. Sağlıklı birey, hasta birey, aile ve toplum için yaş, cinsiyet, sosyo-ekonomik durum, kültür, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve risk durumlarına uygun beslenme planını oluştururlar. 2.Toplumun beslenme sorunlarını saptar, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik plan ve politikaların uygulanması ve yaygınlaştırılmasında görev alırlar. 3.Çalışma hayatı boyunca etik değerlere bağlı kalarak, yaşam boyu öğrenme bilinciyle akademik, mesleki ve kişisel gelişimlerini sürdürürler.

Program Çıktılarımız;

  1. Beslenme/Diyetetik alanı ve bu alanı destekleyen bilim dalları ve araştırma alanına özel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
  2. Alana ve alan dışına ait kuramsal ve uygulamalı bilgiyi bütünleştirir.
  3. Bilimsel ve kanıta dayalı bilgiye ulaşır, kanıta dayalı uygulama yapar.
  4. Akademik araştırma becerilerini kullanarak alanına özgü bilimsel araştırma planlar ve uygular.
  5. Sözlü-yazılı iletişim kurar.
  6. Beslenme ve Diyetetik alanına ait kuramsal ve uygulamalı bilgileri güvenli, uygun zamanda, etkili, verimli, adil ve kişi odaklı olarak etik ilkeler çerçevesinde uygular.
  7. Beslenme bakımını “Beslenme Bakım Süreci” uygulayarak gerçekleştirir.
  8. Beslenme eğitimi ve danışmanlığı yapar, besin ve beslenme politikalarının yaygınlaşmasına katkı sağlar.
  9. Toplu beslenme sistemlerinde besin güvenliği odaklı yönetsel süreçleri gerçekleştirir.
  10. Özerk çalışma, ekip çalışması, hesap verebilirlik, liderlik, mesleki savunuculuk, meslektaşlarına rehberlik, gibi temel tutum ve davranışlar sergiler, sürdürülebilirlik bilincine sahiptir, rol model olur.
  11. En az alan dışı 2 ders alır ve öğrenmeyi öğrenme becerisi geliştirir.
  12. Mesleki gelişim ve uygulamalar için İngilizceyi en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanır.

Lisans eğitim programının amaçları (EPA) ve program çıktılarının (PÇ) ilişkilendirilmesi

Program Çıktıları

EPA1

EPA2

EPA3

PÇ1

x

x

x

PÇ2

x

x

x

PÇ3

x

x

x

PÇ4

x

x

x

PÇ5

x

 

x

PÇ6

x

x

 

PÇ7

x

 

x

PÇ8

x

x

 

PÇ9

x

x

 

PÇ10

x

 

x

PÇ11

x

 

x

Beslenme ve Diyetetik Bölümü kalite çalışmaları Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kalite Politikası doğrultusunda ve üniversitenin stratejik hedeflerini destekleyecek şekilde sürdürülmektedir. Bu amaçla; 2017 yılı içinde Acıbadem Üniversitesi Stratejik Planlama Kurulu oluşturulmuş olup Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü üyelerinden Prof. Dr. Murat Baş, Prof. Dr. Sevil Başoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Esen Karaca ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde Arıtıcı Çolak bu kurulda yer almıştır. Bu çalışmalarla eş zamanlı olarak Bölüm Stratejik Planlama Komisyonu kurulmuştur. Bu komisyonun çalışmaları kapsamında ve bölümün öğretim üye / elemanlarının tamamının katılımıyla Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2017-2021 Stratejik Planı oluşturulmuş, stratejik hedeflere ulaşılma durumu izlenmeye başlanmıştır.