Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (fizyatri) Anabilim Dalı, fiziksel ve bilişsel fonksiyonların iyileştirilmesi ve özürlülük yaşaması muhtemel veya özürlülüğü bulunan bireyin yaşam kalitesini en üst düzeye çıkarılmasını hedefleyen bağımsız bir tıpta uzmanlık dalıdır. Fizyatri, tüm yaş gruplarında ağrı ve özürlülüğe yol açan hastalık durumunun önlenmesi, teşhisi, tıbbi tedavisi ve rehabilitasyonundan sorumludur. Bu nedenle koruyucu, tedavi edici ve rehabilitasyon olmak üzere tıbbin 3 temel alanında faaliyet gösterir.
Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlık alanının temel ilgi alanları: Akut, kronik ağrılı sorunlar Kas-iskelet sistem sorunları (bel-sırt, boyun, diz, omuz ağrıları, gibi) Romatizmal hastalıklar ( romatoid artrit, ankilozan spondilit, osteoartit, osteoproz gibi) Vasküler, kardiopulmoner sorunlar Nörolojik bozukluklar ( inme, serebral palsi gibi) İş-spor yaralanmaları Beyin-spinal kord yaralanmaları Cerrahi girişimler sonrası ortaya çıkan fonksiyon bozuklukları Amputasyon Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzman hekimleri herhangi bir sistem, organ veya dokudaki sorunlara , akut hastane bakımından toplum içi rehabilitasyona kadar geniş bir uygulama alanında bütünsel olarak yaklaşırlar. Farklı sağlık profesyonellerinin bir araya gelmesi ile oluşan rehabilitasyon ekibine liderlik ederler ve ekip üyeleri arasındaki koordinasyonu sağlarlar.
Tüm entegre rehabilitasyon ekiplerinde tanı ve tedavi sorumluluğu rehabilitasyon uzman doktoruna aittir. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı 2009 yılında kurulmuş olup, Tıp Fakültesi dönem 2 ve 5 öğrencileri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tüm sınıflarının öğrencilerinin teorik ve uygulamalı eğitimine katkıda bulunmaktadır.