Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi (SU Gender) tarafından 10 yıldır sürdürülmekte olan Mor Sertifika Programı’nın Tıp ve Sağlık Bilimleri öğrencilerine uyarlanabilecek modülü için hazırlıklara başlandı.
SU Gender tarafından toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığın önüne geçebilmek amacıyla ortaya çıkmış bir proje olan Mor Sertifika; ilk olarak lise öğretmenlerine hizmet içi eğitim programı altında, ders müfredatı ve işleyişinde cinsiyet ayrımcılığına ilişkin ifade ve davranışlara dikkat çekmek ve buna dair farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilmiştir.
Yaklaşık 10 yıldır sürdürülmekte olan Mor Sertifika Programı, bugün, Sabancı Vakfı desteğiyle; lise öğretmenlerine, eğitim fakültesi öğrencilerine, ilk ve ortaokul öğrencilerine ve sivil toplum kuruluşlarına uygulanmaktadır.
Tıp Fakültesi Kampüs Buluşmaları kapsamında Acıbadem Tıp Öğrencileri Birliği öğrencilerinin daveti ile Program sorumluları: Ayşegül Taşıtman ve Betül Sarı, Kasım ayında Acıbadem Üniversitesi’nde programı anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası yapılan alanla ilgili sağlık ve sosyal bilimler öğretim üyeleri ve ilgili öğrencilerin katıldığı çalıştayda işbirliği olanakları araştırıldı.
Çalıştayda, Sabancı Üniversitesi SU Gender Mor Sertifika Programı’nın özgünlüğü korunarak; Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nde, gönüllü Tıp ve Sağlık Bilimleri öğrencilerine uyarlanabilecek bir modül planlanması önerilmiştir. Bu bağlamda, Şubat 2018’de yeniden toplanılarak, işbirliği olanaklarının geliştirilmesine karar verildi.
Haber Tarihi: 15/12/2017
Son güncelleme tarihi: 19.12.2023