Lise öğrencilerine yönelik hazırlanan ve 2 Temmuz – 3 Ağustos 18 tarihleri arasında gerçekleşen programda öğrencilere araştırma metotlarını öğretmek, bilimsel bir hipotez üreterek bunu projelendirmek, projeyi yapmak ve öğrencilerin bilimsel yayın sayılabilecek akademik bir makale çıkarmalarını sağlamak amaçlandı.
Bu yılki teması; Nörobilim olarak belirlenen kampın ilk iki haftasından öğrenciler nöroanatomi, nörofizyoloji ve nörogörüntülemenin temelleri üzerine dersler aldı. Araştırma yöntemleri hakkında bilgi aldılar. Tıp Mühendisliği ve Bilişsel Fizyoloji bölümlerinin laboratuvarlarında yürütülen deneyleri gözlemlediler.
Sonraki iki hafta boyunca nöropsikolojik araştırma alanları üzerine deneyler yapan öğrenciler bulgularını yorumlayacak veri analizi yöntemlerini öğrendiler. Aynı zamanda bu iki hafta boyunca çalıştıkları konular hakkında daha derinlemesine literatür araştırmaları yaptılar. Bulgularını daha önceki çalışmalarla karşılaştırmayı ve yorumlamayı öğrendiler.
Kampın son haftasında da çalışmalarını uluslararası konferanslarda sunabilecek bir bildiri formatında yazıya döktüler.
Kampa kabul edilen öğrenci grubu çalışmalarında dürtüsellik ve uyanıklık testleri olarak bilinen Macworth testi, Corsi Testi, planlama ve dikkat testi olan Wisconsin Kart Eşleme testi gibi deneyler ile bilişsel süreçlerdeki öğrenme, yorgunluk, görsel uyanıklık ve dikkat gibi bileşenleri inceledi. Grup çalışması ile yapılan çalışmalarda henüz bulunmamış, ilginç sonuçlara da ulaşıldı. Kamp sonunda katılımcılara başarı belgeleri verildi.
Haber Tarihi: 04/08/2018
Son güncelleme tarihi: 18.12.2023