Ana içeriğe atla

Elektron Mikroskopi Laboratuvarı

Image

Çalışma Prensibi

Mikro ve nano yapıların görüntülenmesi, Ar-Ge çalışmalarının vazgeçilmez bir parçasıdır. FEG (Alan Emisyon Tabancalı) Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) ile, malzemelerin mikro ve nano boyutta görüntülenmesi, EDS (Energy Dispersive X-ray Spectroscopy) ile elemental kompozisyonları belirlenebilir.

Laboratuvarımızda bulunan FEG-SEM sistemi ile numuneye bağlı olarak 1.0 nm çözünürlüğe kadar yüksek çözünürlüklerde görüntü alınabilir ve 1.000.000x büyütme oranına çıkılabilir.

Sistemin sahip olduğu Navigasyon kamerası sayesinde ‘’numune tablasının ve stupların tamamının, numunelerle birlikte renkli görüntüsü’’ alınabilir. Bu sayede araştırmacının ilgilendiği yerin belirlenmesi çok kısa zaman almakta ve hızlı sonuçlar verilebilmektedir.

Teknik Özellikler

Farklı Analiz Modları:
Yüksek Vakum Modu: İletken örnekler, toz örnekler, ince filmler, kaplanmış yalıtkan örnekler. 1.0 nm@ 30 kV çözünürlükte görüntü alınabilmektedir.
Düşük Vakum Modu: Kaplama yapılmamış yalıtkan örnekler, polimerler, cam örnekler vs. - 1.3nm@ 30 kV çözünürlükte görüntü alınabilmektedir.
ESEM: Biyolojik örnekler, nem ihtiva eden örnekler. 1.3nm@30kV çözünürlükte görüntü alınabilmektedir.
 

Uygulama Alanları

Doku ve organ örneklerinin taramalı elektron mikroskobik değerlendirilmesinde, saç örneklerinin değerlendirilmesinde, doku mühendisliği uygulamalarında kullanılabilir.

Image

Çalışma Prensibi

120kV’lık (TEM)Geçirimli Elektron Mikroskobu ile ultra mikrotom sisteminde hazırlanmış ince doku kesitleri, nano partiküller, grafen vb. numuneler çalışılabilir. C-TWIN Lens teknolojisi ile donatılmış sistemde en yüksek kontrastta görüntü eldesi mümkündür.

Teknik Özellikler

TEM çizgi (Line) Rezolüsyonu : 0.204 nm
TEM nokta (Point) Rezolüsyonu : < 0.37 nm
TEM Büyütme Aralığı : 25 – 650 kx
Alfa Eğim Açısı (Standard tutucular ile) : -90° to +90°
 

Uygulama Alanları

Doku örneklerinin morfolojik değerlendirilmesinde, doku mühendisliği uygulamalarında, hücre ve doku kültürü örneklerinin morfolojik incelemelerinde, bakteri, virüs vb. mikrobiyolojik örneklerin elektron mikroskobik analizleri, bazı hastalıkların tanılarında kullanılabilir.