Acıbadem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Eczacılık İşletmeciliği ve Sosyal Eczacılık ile ilgili meslek uygulamalarındaki hayati konularda öğrencilere yetkinlikler kazandırmaya çalışmaktadır.
“Eczacılıkta Yönlendirim”, “Eczacılar için Psikoloji”, “Eczacılar için İletişim”, “Eczacılık Mevzuatı, Eczacılık işletmeciliği”, “Eczane Yönetimi”, “İlaç Endüstrisinde Yönetim” ve benzeri konular ile ilgili çeşitli seçmeli dersler bu Anabilim Dalındaki öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Bu derslerin amacı, eczacının bulunduğu ve eczacılık hizmetlerinin verildiği tüm alanlarda (serbest eczane, hastane, ilaç endüstrisi, ilaç ve eczacılık resmi otoriteleri) yönetim, işletme, finans, hizmet süreç yönetimleri, kalite güvencesi, karar alma süreçleri konularında yeterli bilgi ve birikime sahip eczacıların yetişmesine katkı sağlamaktır. Ayrıca staj yeri ayarlama, staj süreci yönetimi, staj içeriği yönetiminde etkin rol oynayarak gelecekteki eczacıları dünya çapında aranan kriterlere uygun şekilde hazırlar. Gelişmiş ülkelerde “uygulamalı ve sosyal eczacılık” alanı olarak belirlenen eğitim süreçlerinin tümünde etkin yer alır ve diğer Anabilim Dalları ile ortak eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütür.
Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Mezuniyet sonrasında, Yaşam Boyu Öğrenim (YBÖ) (LLL: Life Long Learning) çalışmalarında da en az lisans eğitiminde gösterdiği etkinliklere katılarak, mesleğin sosyal gelişimine ayak uydurmakta ve katkı sağlamaktadır.
Günümüzde birçok akademik disiplinde olduğu gibi multidisipliner ve interdisipliner bir alan olan Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı, mezunları gerçek uygulamalı meslek hayatına hazırlamayı amaçlamaktadır.
Anabilim Dalımız, fakültemizin mesleğe ve geleceğe ait hedeflerini, diğer Eczacılık fakültelerinde nadir bulunan Eczacılık İşletmeciliği ve Sosyal Antropoloji alanlarında uzmanlaşmış olan kadrolu öğretim üyesi ile güçlendirmektedir.