Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Doktora Programı, ağırlıklı olarak sinir mühendisliği (Neural Engineering), tıbbi görüntüleme ve nokta bakım teknolojileri (point of care Technologies), biyomalzemeler (akıllı malzemeler, akıllı ilaç salınım sistemleri) konularında ama aynı zamanda Biyomedikal Elektronik, Biyomekanik, Biyomühendislik, Biyoinformatik, Biyofotonik, Fizyoloji, Sinirbilim ve Sistem biyolojisi konularını da kapsayan çok disiplinli (aynı zamanda disiplinlerarası) bir doktora programı şeklinde planlanmıştır. Teorik ve laboratuvar çalışmalarının yanı sıra klinik çalışmaların da hastanelerle işbirliği içinde yürütüleceği bu program öğrencilere ilgileri doğrultusunda tez yapma olanağı sağlamaktadır. Tıbba yakın ve hekimle yakın çalışma sayesinde klinik ihtiyaçları birinci elden görecekleri bir eğitim biyomedikal mühendisliğinin en önemli bileşenidir. Bu bakımdan öğrencilerin programa başlamalarıyla birlikte klinisyenlerle görüşülerek tez konularını belirleme fırsatları yaratılmaktadır.
Biyomedikal Mühendisliği, sağlık ortamlarında ihtiyaç duyulan yeni teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesi ile ilgilenen alandır. Doktora programımız, aşağıdaki alanlarda yoğunlaşan dersler ve uzmanlıklar sunmaktadır:
- Biyomalzemeler
- Nanotıp
- Biyoteknolojik İlaç Geliştirme
- Sinirbilim / Beyin görüntüleme
- Biyomekanik
- Biyoalgılayıcılar
- Hesaplamalı Biyoloji
- Sağlıkta Yapay Zeka
Sağlık alanında ihtiyaç duyulan teknolojilerin tıp doktorları ve sağlık hizmeti veren uzmanlarla işbirliği içinde belirlendiği ve bu ihtiyaca yönelik tez çalışmalarının yapıldığı programımızda konunun uzmanlarından dersler ve seminerler verilmektedir. Uluslararası projelerin de yürütüldüğü ortamlarda araştırma ve geliştirme yapma olanağı bulan adaylar mezun olduklarında sektörde ve akademide kariyerlerine devam edebildikleri bir alt yapıya kavuşmuş olmaktadırlar. Programımızın öncelikli hedefi üniversitemizde bu alanda yürüttüğümüz araştırmalarımıza katılmak isteyen öğrencilere geleceklerine yatırım yapabilecekleri imkânları sağlamak ve bilimsel üretkenliğimizi arttırmaktır. Gerek dünyada gerekse ülkemizde son yıllarda sağlık alanında devam etmekte olan araştırmalara verilen destek miktarları gittikçe artmaktadır. Ulusal ve uluslararası araştırma fonları temel bilimsel, klinik ve teknolojik araştırmaları destekleyecek fonları içermektedir. Biz de Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi ekibi olarak bu çağrılardan yararlanmış ve yararlanmaktayız.