Acıbadem Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından TÜBİTAK 2223D desteği kapsamında düzenlenen “Genome Maintenance, DNA Repair and Cancer” toplantısı 26-28 Nisan 2018 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti
Toplantının açılış konuşması Tıp alanında "Bohr etkisi"ni bulan bilim insanı Christian Bohr’un büyük torunu, Nobel ödüllü ünlü fizikçi Neils Bohr’un torunu ve yine Nobel ödüllü ünlü fizikçi Aage Bohr’un oğlu olan ünlü bilim insanı Prof. Dr. Vilhelm A. Bohr tarafından yapıldı.Prof. Dr. Meltem Müftüoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Prof. Dr. Müftüoğlu bu toplantıda farklı üniversitelerden kendi alanında seçkin araştırmacıların bir araya gelerek DNA tamiri ile sağlıklı yaşlanmadan, biyolojik saate göre ilaçların kullanımına kadar sağlıkta ve özellikle seçici kanser tedavisinde en yeni araştırmalar konusunda bilgilerin paylaşıldığını anlattı.
National Institute on Aging, National Institutes of Health’de DNA tamiri ve yaşlanma/yaşlanma ile ortaya çıkan hastalıklar üzerine araştırmalar yapan Prof. Dr. Vilhelm A. Bohr konuşmasında DNA tamiri ile sağlıklı yaşlanmanın nasıl mümkün olduğunu anlattı. Prof. Dr. Vilhelm A. Bohr’in yanı sıra toplantıya Acıbadem Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi’nden ve Amerika’dan alanında öncü 16 konuşmacı ile birlikte 50 bilim insanı katıldı.Üç gün süren Genome Maintenance, DNA Repair and Cancer toplantısının organizasyonu Prof. Dr. Meltem Müftüoğlu ve asistanları; Tuğçe Ertüzün, Ayşegül Ekmekçioğlu, Merve Antmen, Berna Somuncu ve Aslı Semerci tarafından gerçekleştirildi.
News Date: 26/04/2018
Last update date: 18/12/2023