13. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi gerçekleşti

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz, Gastroenteroloji Diyetisyenliği Derneği ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile Beslenme ve Diyetetik bilimindeki yeni gelişmeleri mezunlar ile paylaşmak amacıyla düzenlenen 13. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, 30 Mayıs -2 Haziran 2024 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.

Sempozyumda, sağlıklı yaşamın temel bileşeni olan yeterli ve dengeli beslenmenin hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde önemli bir etken olduğu belirtildi. Hızla gelişen ve değişen bilimin, yeni kavram ve tedavi yöntemlerinin gelişmesine olanak sağladığı vurgulandı.. Kongre kapsamında 16 panelde 53 konuşma, 13 konferans ve 9 sektör konuşması yer aldı. Panellerdeki konu başlıkları; ‘’Bağırsak Mikrobiyotasında Güncel Kanıtlar, Yaşam Boyu Bağırsak Mikrobiyotası, Beslenme ve Erken Yaşam, Beslenme ve Sağlıklı Yaşlanma, Spor Yaralanmalarına Multidisipliner Yaklaşım, Beslenmenin Duyusal Hali, Kardiyometabolik Sağlık, Kanserde Güncel Beslenme, Beslenme Klavuzları ve Toplum Sağlığı, Bitkisel Bazlı Süt ve Fermantasyonunda Güncel Kanıtlar, Gıda Ürünleri Reformülasyonu, Tuz ve Sağlık, Hassas Beslenme, Konuşulmayanlar, Sağlığı Geliştirmede Gıda Takviyeleri’’ olarak sıralandı. 13 yıldır düzenlenen Sağlıklı Yaşam Kongresi’nde en güncel bilgiler, tedavi yöntemleri ve yeni gelişmeler yaklaşık 1000 katılımcı ile paylaşıldı.

Haber Tarihi: 09/07/2024

Son güncelleme tarihi: 09.07.2024