Ana içeriğe atla

Hemşirelik Bölümü Birinci Sınıf Oryantasyon Programı

Hemşirelik Bölümü Türkçe ve İngilizce Program’a 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında başlayan öğrencilere bölümü tanıtmak ve öğretim elemanlarını tanıştırmak amacıyla A 204 numaralı derslikte “Hemşirelik Bölümü Birinci Sınıf Oryantasyon Programı” gerçekleştirildi. Program, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak’ın öğrencilere hoş geldin konuşması ile başladı. Karabacak, hemşirelik mesleğinin topluma katkılarından, gelecekteki mesleki fırsatlardan ve bölümdeki akademik başarı hedeflerinden söz ederek, öğrencilere motivasyon verici mesajlar iletti. Bölüm öğretim elemanlarının tanıtılmasının ardından, Türkçe ve İngilizce programlar detaylı olarak tanıtıldı. Bu süreçte öğretim üyeleri, üniversite hayatının öğrencilere sunduğu fırsatlar, hemşirelik eğitim sürecinin zorlukları ve avantajları ile mesleğin gereklilikleri hakkında bilgi verdi. 

Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Uğur danışmanlık sistemi, sınıf koordinatörlüğü ve sınıf temsilcileri hakkında bilgilendirerek, akademik süreçlerde nasıl destek alabileceklerini açıkladı. Programın ilerleyen bölümünde, üst sınıfların öğrenci temsilcileri söz alarak, eğitim süreçlerinde yaşadıkları tecrübeleri ve öğrenci temsilciliği görevindeki sorumluluklarını paylaştılar. Yeni öğrenciler, bu sayede hem akademik hem de sosyal anlamda nasıl bir yol izleyebilecekleri konusunda fikir sahibi oldular.

Program Dr. Öğr. Üyesi Şehriban Serbest tarafından birinci sınıf öğrencilerinin yeni geldiği üniversite ortamına uyum sağlaması ve daha iyi anlaması amacıyla yürütülen Akran Destek Programı hakkında bilgi vermesinin ardından katılımcılarının sorularının cevaplanması ile sonlandı. 

 

Haber Tarihi: 22/10/2024

Son güncelleme tarihi: 22.10.2024