İSTisNA Araştırmacılar için Nadir Hastalıklar/Yetim İlaçlar Klinik Araştırmalar Kursu

Acıbadem Üniversitesi İSTisNA Platformu tarafından düzenlenen “Araştırmacılar için Nadir Hastalıklar/Yetim İlaçlar Klinik Araştırmalar Kursu” 30 Mayıs 2024 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen İSTisNA - İStanbul Tanısız ve NAdir Hastalıklara Çözüm Platformu, nadir hastalıklar alanındaki bilgi ve deneyimlerin artırılması, hastalarla iletişim ve çevresel farkındalık konusundaki olası sorunlara çözüm sunmak adına, güdümlü proje süresi boyunca uygulanmak üzere genel bir eğitim ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi. Klinik araştırma temel prensipleri, klinik araştırmalarda temel gereklilikler, nadir hastalıklarda klinik araştırmalar konu başlıklarının ele alındığı etkinlikte, İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Uğur İşeri, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özden Hatırnaz Ng, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yağız Üresin,  İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkanı Dr. Muhtar Çokar, Acıbadem Sağlık Grubu Klinik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Belma Kurdoğlu, İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Avukat Dilek Temiz Özbek, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. İlhan Satman, Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Translasyonel Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Hande Kaymakçalan Çelebiler, İstanbul Üniversitesi  İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Eczacı Şebnem Dönmez, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Özdemir,  Klinik Araştırmalar Yüksek Lisans Öğrencisi Uzman Dr. Ayşe Esra Aydın, Klinik Araştırmalar Yüksek Lisans Öğrencisi İmge Devrim Uslusoy, Klinik Araştırmalar Yüksek Lisans Öğrencisi Ezgi Özbucak, Nadir Hastalıklar Federasyonu, Kurucu Üyesi Avukat Güneş Uyar, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Güven Günver,  İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, İstanbul Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu  Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gül, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri ve Tıbbi Genetik Anabilim Dalı  Başkanı Prof. Dr. Yasemin Alanay, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Doç. Dr. Öğretim Üyesi Kaya Bilgüvar’dı. 40 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik soruların yanıtlanmasıyla sonlandı.

Haber Tarihi: 31/05/2024

Son güncelleme tarihi: 18.07.2024