Ana içeriğe atla

İSTisNA, Hastalar, Hasta Yakınları ve Hasta Derneklerine Yönelik Eğitimler Etkinliğini Gerçekleştirdi

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın  (İSTKA) destek verdiği İSTisNA - İstanbul Tanısız ve Nadir Hastalıklara Çözüm Platformu ve iştirakçisi İBG – İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi, 26-27-28 Nisan 2024 tarihlerinde “Hastalar, Hasta Yakınları ve Hasta Derneklerine Yönelik Eğitimler”  adlı etkinliğini gerçekleştirdi. 

Etkinlik, katılımcılara genel sunumlar ve interaktif oturumlar aracılığıyla sunum, müzakere ve liderlik becerilerini öğretmeyi, böylece sağlık hizmeti sağlayıcıları ve diğer nadir hastalık paydaşlarıyla iletişim kurarken ihtiyaçları iddialı bir şekilde iletme ve temsil etme, önemli kararları etkileme ve stratejik karar alma sürecine rehberlik etme becerilerini geliştirmeyi sağlamak amacıyla gerçekleşti. 

Etkinlik konuşmacıları şu şekildeydi;

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Aylin Uğur İşeri, Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden HATIRNAZ NG, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Özbek, Piksel Akademi Kurucusu Emrah Kozan, Klinik Psikolog Özge Esra Kaboğlu, EURORDIS Araştırma ve Politika Proje Yöneticisi Gülçin Gümüş, Avukat Zeynep Çakır ve Eftelya Özge Cora, Nadir Hastalıklar Federasyonu Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güneş Uyar, Uluslararası Stratejik Sağlık Araştırmaları Merkezi (USSAM) Kurucusu ve Başkanı Sedat Bostan,  Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Genel Sekreteri Gözde Kaymaz, Freelancer Burak Keskin.

31 kişinin katıldığı etkinlikte, Yaratıcı ve İnovatif Düşünce, Tasarım Odaklı Düşünce, Sivil Toplum İçin Sosyal İnovasyon, İletişim Becerileri – Etkili Podcast Hazırlama Ve Sunma, İSTisNA Projesi Nadir Hastalıklar ve Sivil Toplum, Nadir Hastalıklarda STK’ların Önemi ve Sundukları Fırsatlar, Hasta Hakları, Sağlıkta Adil Bakım, Öz savunuculuk, Nadir Hastalıklar İletişimi, Değer Satıcılığı – İlişki Temelli Kaynak Geliştirme, Sosyal Etki Ölçümü ve Yönetimi konu başlıkları ele alındı.

Haber Tarihi: 14/05/2024

Son güncelleme tarihi: 06.06.2024