Ana içeriğe atla

Payda Bilim Kampı’nın İkincisi Acıbadem Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Kurulduğu günden itibaren toplumu daha ileri seviyeye taşımak amacıyla eğitim, kadın istihdamı, çevre, sanat alanlarında farklı kesimleri ortak paydada buluşturan projeler yürüten ve 14 yıl önce kurulan PAYDA Derneğinin, “2. PAYDA Bilim Kampı” etkinliği bu yıl da geçen sene olduğu gibi Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

 

Payda Bilim Kampı, üniversite tercihlerinde sağlık ve yaşam bilimleriyle ilgili bölümlere ağırlık vermeyi hedefleyen, Türkiye’nin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan, “Payda Öğrencilerle Birlikte” Projesi ve “Hatay Eğitim Dayanışması” kapsamında desteklenen, 11. sınıf öğrencilerini üniversitede okumayı hayal ettikleri uzmanlık dalları hakkında bilgilendirerek, özgüven ve motivasyonlarını artırmayı, bilimsel bakış açılarını geliştirmeyi, ayrıca meslek seçimleri konusunda vizyonlarını ve gelecek planlamalarını geliştirmeyi hedeflemektedir. 

 

Her yıl yaz aylarında bir hafta süreyle gerçekleştirilen bilim kampına katılan 11. sınıf öğrencileri, ana sponsor olan Acıbadem Üniversitesi’nin İstanbul-Ataşehir’deki kampüsünde akademisyenler, sağlık ve yaşam bilimleri bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri, mesleklerinde başarılı olmuş rol modeller ve Payda Derneği gönüllüleri ile tanışma ve etkileşime geçme fırsatı bulmaktadır. Bu sayede, projeye farklı illerden katılan öğrenciler ile gönüllüler arasında uzun süreli iletişim ve etkileşim kanallarının kurulması da amaçlanmaktadır.

 

Kampa katılan öğrencilerin mesleki tercihleri konusunda bilgi ve motivasyonlarının artırılması amacıyla kamp boyunca Acıbadem Üniversitesi kampüsündeki uygulama alanlarında çeşitli teorik dersler, laboratuvar uygulamaları, farklı meslek gruplarından temsilcilerin sunumlarını da içeren kariyer sohbetleri ve Payda Derneği’nin desteklediği öğrencilerle buluşmalar gerçekleştirilmektedir. 

 

Kamp boyunca düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerle, katılımcı öğrencilerin yaratıcı sanat ve grup etkileşimi deneyimi edinmeleri, İstanbul içinde yapılan geziler ve aktivitelerle kültürel birikimlerini artırmaları, bilimsel bakış açısı kazanmaları, bireysel olarak güçlendirilmeleri, birbirlerini ve kendilerini tanımaları ve anlamaları hedeflenmektedir.

 

Kampa katılan öğrenciler ve kendilerine eşlik eden öğretmenleri programın deneyimsel öğrenme ve kişisel gelişim hedefleri ışığında, Acıbadem Üniversitesi’nin İstanbul yerleşkesindeki öğrenci yurtlarında, aileleri ve yakınları yanlarında olmadan, katılımcı statüsünde konaklamaktadır. Pek çoğu ailelerinden ve şehirlerinden ilk kez ayrılan öğrencilerin kampüs ortamında konaklamaları hem öğretici hem de üniversite hayatına hazırlayıcı bir deneyim sunmaktadır. 

 

4 Ağustos Pazar günü başlayan Payda Bilim Kampı, 9 Ağustos Cuma gecesi, aralarında Üniversitemiz Mütevelli Heyeti üyesi ve Kerem Aydınlar Vakfı Başkanı Sayın Seher Aydınlar, Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Zeynep Aydınlar, rektör yardımcımız Prof. Dr. Güldal Süyen, proje sponsorlarından Tuzla Belediyesi Başkan Vekili Sayın Gökhan Can ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Sevcan Bilir’in de bulunduğu konuklarla birlikte keyifli bir kutlama etkinliği ile sonlandı.

 

Projeye Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tanıl Kocagöz’ün öncülüğünde, Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Öğr Üyesi Yasemin Uzuner, laboratuvar teknikeri Selma Çat, öğrencilerimiz Umut Göktuğ Karakaya, İpek Balaban, Yiğit Eşit, doktora öğrencimiz ve aynı zamanda PAYDA gönüllü öğrenci sorumlusu Esma Aybakan destek verdi. Öğrencilere kamp sonu kutlamalarında etkinliğe renk kattıkları kısa dans gösterisine ise bütünleşik doktora öğrencimiz Ceyda Demirtaş katkı sağladı.

 

Acıbadem Üniversitesi olarak bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz Payda Bilim Kampı’nda gelecek yıl da birlikte olmak için sabırsızlanıyor, bizi Payda Derneği ile tanıştıran Prof. Dr. Tanıl Kocagöz’e şükranlarımızı sunuyoruz. 

Haber Tarihi: 13/08/2024

Son güncelleme tarihi: 14.08.2024