Ana içeriğe atla

VI. Protez ve Ortez Öğrenci Sempozyumu ve Eğim Anahtarı Töreni

Acıbadem Üniversitesi, Ortopedik Protez ve Ortez Programı ve Ortopedik Protez ve Ortezciler Derneği OPODER tarafından Mesleki Dayanışma ve Eğim Anahtarı Devir Teslim Töreni, 27 Nisan 2024 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti. Protez ve Ortezciler Günü’ne özel düzenlenen sempozyumda, yaklaşık 16 üniversite ve 450 kayıtlı katılımcı, öğretim görevlileri ve protez ortez kullanıcıları hazır bulundu, yerli ve yabancı firma stantları yer aldı. Katılımcılar, düzenlenen eğitimlerle bilgi paylaşımında bulundu, açılan stantlarda ürünleri görerek mesleki bilgilerini güncelledi. Etkinlik her üniversiteden öğrenci, sektör mensupları ile ithalatçı ve imalatçı sponsor firmalar Analiz Sistem, Bionest, Orturk, OttoBig, Ottobock, OttoWorld, Proten ve Root.Cover’ın  katılımıyla gerçekleşti.

Sempozyumda;  Acıbadem Üniversitesi, Ortopedik Protez ve Ortez Program Danışmanı Protez Ortez Uzmanı Erkan Evrendilek, OPODER Ortopedik Protez ve Ortezciler Dernek Başkanı Leyla Şahin, Türkiye Protez Ortez Bilim Derneği adına Türkiye Protez Ortez Bilim Derneği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Hakan Uysal, Genç OPODER Kurucu Başkanı, Covvi Orta Doğu Teknik Müdürü Murat Günay, Trakya Üniversitesi Ortopedik Protez ve Ortez Programı öğrencisi, Genç OPODER Başkanı Emirhan Yüksel, protez kullanıcısı öğretmen Alper Geçer, üçüncü nesil KİFİDİS Yöneticisi Laki Vasiliadis, veteriner ve Acıbadem Üniversitesi Protez Ortez ikinci sınıf öğrencisi  Mustafa Aypolat, Analiz Sistem kurucusu veteriner Gürkan Gülanber, Acıbadem Üniversitesi, Podoloji Program Danışmanı, Öğretim Görevlisi Birce Buturak, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı Tıbbi Cihaz ve Biyomedikal Birimi Protez Ortez Uzmanı Fazilet Kubus , Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler Ve Teknikler Bölümü Dr. Öğretim  Üyesi Hakan Uysal, Aktif Ortopedi yöneticisi Uzman CPO Özgür Aydoğan,  Root Cover kurucusu CPO. Alp Erol Evrendilek, Össur Protez Ortez’den Fizyoterapist Helin Avcı, Otto Bock’tan Protez Ortez Uzmanı Lokman Sağlık ve  Proten’den Mehmet Can Yıldız konuşmacı olarak yer aldı.

Sempozyumda yer alan konu başlıkları da şöyle sıralandı; Protez Ortez Kullanıcı Tecrübeleri, Dünden Bugüne Protez Ortez Mesleği, Yürüyüş, Postür Analizi, 3D Tabanlık Tasarım ve İmalatı, Hayvanlarda Protez – Ortez, Ayağın Biyomekanik Değerlendirmesine Podolojik Yaklaşım, Protez Ortez Yönetmeliği, Göz Protezleri,Skolyoz Ölçü Alma Teknikleri, 3D Tasarım ve Üretim, Üst Ekstremite Protezi (Uygulamalı Eğitim), Alt Ekstremite, Diz Altı Protezi (Uygulamalı Eğitim), Alt Ekstremite, Diz Üstü Protezi (Uygulamalı Eğitim)

Sempozyumun ardından gerçekleşen Mesleki Dayanışma ve Eğim Anahtarı Devir Teslim Töreni’nde 16 üniversitenin Ortopedik Protez ve Ortez Programı öğrenci temsilcilerine, temsili olarak eğim anahtarı devir teslimi yapıldı. Bu yıl ilk kez, mesleğini yeni nesle  aktaran 31 meslek profesyoneline ise özel olarak hazırlanmış üç boyutlu plaket takdim edildi. Organizasyonla mezun olacak öğrencilere eğim anahtarları teslim edilerek mesleki el verme geleneğini yaşatmak, paydaşların bir araya geldikleri bir gün olarak kutlamak ve bu etkinliği gelenek haline getirmek amaçlandı.

Etkinliğin sonunda, Acıbadem Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi, Sırdaş Sayıt, katılımcılara keyifli bir müzik dinletisi sundu.

Haber Tarihi: 29/05/2024

Son güncelleme tarihi: 29.05.2024

İlgili Haberler