Öğrenci yurtlarına girişte öğrenciler istenen belgeleri Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Öğrenci Yurtları Taahhütnamesini
Öğrenci yurtlarına en erken giriş tarihi, aksine bir duyuru yapılmadıkça, Üniversite tarafından ilan edilen akademik yıl tarihinden önceki 2 (iki) gündür. Akademik yıl başlangıç tarihinin Pazartesi veya Salı olması halinde, öncesindeki Cumartesi - Pazar günü mesai saatleri içinde (09.00-18.00) öğrenci yurtlarına giriş yapılabilir. Öğrenciler adına aile üyeleri veya arkadaşlarına anahtar teslimi yapılmaz ve eşya getirip odaya yerleştirmelerine izin verilmez.
Öğrencilerin yurtlara giriş yapabilmesi için, yurt kaydında belirtilen şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Şartları yerine getirmeyen öğrencilerin yurda girişi yapılamaz.
Yurtlara en erken giriş tarihi ve en son çıkış tarihi dışında, yurtlarda konaklama yapmak isteyen öğrenciler, günlük konaklama ücretini ödemeleri halinde konaklayabilirler.
Dönem ortası giriş
Dönem ortasında yapılacak girişler çalışma günlerinde 09.00-18.00 saatleri arasında yapılır.
Öğrenci Yurtlarından Ayrılma
Öğrenci yurtlarından son çıkış tarihi 30 Hazirandır. Yurt burslu öğrencilerin yurtlardan son çıkış tarihi, final sınavlarından sonraki 2 (iki) gündür. Öğrenci yurtlarından ayrılma, çalışma günlerinde 09.00-18.00 saatleri arasında yapılabilir.
Yurttan ayrılacak öğrenciler, ayrılacakları tarihten önce yönetime bilgi verirler. Ayrılmaya hazır öğrenciler resepsiyon ile iletişime geçerek oda kontrollerini yaptırır, depozito iade formunu doldurup imzaladıktan sonra anahtarını teslim ederek yurttan ayrılırlar. Ancak, mesai saatleri dışında oda kontrollerini yaptırmadan öğrenci yurtlarından çıkış yapanlar, odalarını kilitleyerek anahtarlarını resepsiyona bırakabilirler.
Oda kontrollerini yaptırmadan çıkış yapan öğrenciler, Öğrenci Yurtları Yönetimi tarafından yapılacak kontrollerin sonuçlarını peşinen kabul etmiş sayılırlar. Öğrenci yurtlarından ayrılırken, öğrencinin tüm eşyasını bina dışına taşıması esastır. Daire ortak yaşam alanı veya bavul odasında bırakılan eşyadan, Yurt Yönetimi ve çalışanları sorumlu değildir.
Yurtta bir sonraki yıl kalmak için kaydını yaptıran öğrenciler, yaz dönemi süresince eşyalarını bavul odasına bırakabilirler. Bir sonraki yıl kalmaktan vazgeçen öğrencilerin bavul odasında eşya bırakma talebinde bulunması halinde, her yıl Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ücret karşılığı eşya bırakabilirler.
Yurttan ayrılırken odalarda/dairelerde bıraktıkları, bavul odasında bırakılmış/unutulmuş ve isimsiz şahsi eşyalar bir tutanak ile tespit edilerek yurt deposunda 15 (on beş) gün süreyle muhafaza edilir. Depodan bu süre içinde mazeret bildirilmeksizin teslim alınmayan ve kullanılabilir durumdaki eşyalar atık olarak değerlendirilir. Atık olarak değerlendirilen eşyalardan Yurt Yönetimi sorumlu tutulamaz.
Konaklama yapmayacak öğrencilerin habersiz eşya bırakmaları halinde, bıraktıkları eşyalar ikamet adreslerine karşı ödemeli gönderilir. Dönem sonunda isimsiz bırakılan eşyalar atık olarak değerlendirilir. Atık olarak değerlendirilen eşyalardan Yurt Yönetimi sorumlu tutulamaz.
Yurtta kalacakları sürenin son bulmasına rağmen odasını boşaltmayan öğrencilerin eşyaları, Yurt Yönetimi tarafından öğrenciye e-posta/telefon ile bilgi verilerek tutanakla depoya alınır. Bu tarihi takip eden 15 (on beş) gün içinde talep edilmeyen eşyalardan Yurt Yönetimi sorumlu tutulamaz. Karşı ödemeli ikamet adreslerine gönderilir. Eşyaların kaldığı süre için günlük ücret tahsil edilir.
Dönem İçinde Yurttan Ayrılma
Yurtlardan dönem içi ayrılma işlemlerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’nde belirtilen şartlar geçerlidir.
Öğrenci yurtları, hafta içi günlerde 06.00-24.00 saatleri arasında, hafta sonu 06.00-02.00 saatleri arasında giriş ve çıkışlara açıktır. Hafta sonu Cuma ve Cumartesi’dir. Bu saatler dışında yurtlara giriş- çıkış yapan öğrencilerin ailelerine bilgilendirme yapılmaktadır.
Bu saatler dışında giriş ve çıkışlar için Öğrenci Yurtları Yönetimi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.
Öğrenci, her ne koşul olursa olsun öğrenci yurtları dışında geceleme yapacak ise; Yurt Yönetimine haber vermeli ya da izin almalıdır. Haber verilmediği durumlarda yönetim aile veya yakınlarına durumu iletmekle yükümlüdür
Öğrenci yurtlarında yaşayanların, ortak yaşam kurallarına uymaları ve birbirlerinin hak ve sorumluluklarına saygı göstermeleri temel beklentimizdir.
Kurallarımızın temelini, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kerem Aydınlar Öğrenci Yurtları Yönergesi oluşturmaktadır. Yurtta kalmak üzere Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kerem Aydınlar Öğrenci Yurtları Taahhütnamesi’ni imzalayan her öğrenci bu yönetmeliği okumuş ve Disiplin İşlemlerine İlişkin Esaslar'a uygun davranmak zorunda olduğunu kabul ve beyan etmiş sayılır.
Ziyaretçilerin binaya en erken giriş saati sabah 09.00’dır. Ziyaretçiler mutlaka güvenliğe kimlik göstermek, kayıt yaptırmak, ziyaretçi kimliği almak ve en geç gece saat 19.00’da binayı terk etmek zorundadır. Ziyaretler lobide gerçekleştirilir.
Yurda kız/erkek ( kız yurdu kız öğrenci/erkek yurdu erkek öğrenci) arkadaşları haricinde ziyaretçi kabul edilemez. Ziyaretçiler turnike arkasına hiçbir sebeple geçiş yapamaz. Arkadaşlarını yurda getirip sabahlaması talebinde bulunamaz. Öğrenci arkadaşının yurtta gizli bir şekilde bulunmasını veya sabahlamasını sağlayamaz, aksi durumun tespiti halinde Disiplin İşlemi uygulanır.
Ziyaretçinin, giriş-çıkış saatlerine uyması gerekmektedir. Ziyaretçi yurttan çıkış yapana kadar ziyaret ettiği öğrencinin sorumluluğundadır. Ziyaretçilere öğrenci yurtlarının kurallarının anlatılması oluşabilecek yanlış anlamaları engellemek açısından önemlidir.
Öğrencilerin, bina dışından olduğu kadar bina içinden de ziyaretçileri olabilir. Burada, yurt kuralları ile birlikte daireyi paylaşan öğrencilerin alacakları ortak kararlar geçerlidir.
Yurtlardaki öğrencilerin aşağıda belirtilen konulara özen göstermelerini bekliyoruz:
Ne aramıştınız?