Üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nin internet sayfasında yer alan Öğrenci Yurtlarının web sayfasında bulunan link üzerinden başvuru yapabilirler.
Web sayfasında bulunan link üzerinden başvuru
(Tıklayınız: https://v1.livinsoft.com/student/pre-registration/dorms/acibadem-universitesi/6)
(Dekontların açıklama kısmına, başvuru yapan öğrencilerin ad-soyad bilgileri ve T.C. numaraları yazılmalıdır.)
Son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf olmalıdır. Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir. Fotoğraflar, yurda yerleşim sırasında elden teslim edilecektir. Elden teslim edilen fotoğrafın aynısı sistemdeki öğrenci profiline yüklenmelidir.
Öğrencilerin, Üniversiteye kayıt esnasında bildirdikleri adres ve telefon numaralarında (aile bireyleri dâhil) değişiklik meydana gelmişse yeni adres bilgilerini yurt programına giriş yaparak değiştirmeleri, başvuru formuyla birlikte Yurt Yönetimi'ne bildirmeleri gerekmektedir.
Yurt için istenen belgelerin ayrıca karşılanması beklenmektedir.
Yurt başvuru formunda belirttiğiniz takdirde, olanaklarımız ve yerleşim önceliklerimiz dahilinde talebiniz karşılanmaktadır.
Yurda en erken giriş tarihi, aksine bir duyuru yapılmadıkça, Üniversite tarafından ilan edilen akademik yıl başlangıç tarihinden 2 (iki) gün öncedir. Mesai saatleri içinde girişler yapılmaktadır.
4 adet vesikalık fotoğraf getirilmedir. Son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf olmalıdır. Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.
Hafta sonu giriş yapacak öğrencilerimizin hafta içinde yurt giriş prosedürlerini gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir.
Yurt odalarında yatak, alez, yorgan, yastık, yatak mobilyaları, gardırop, kasa, çalışma masası ve sandalyesi, mini buzdolabı, koltuk, mikrodalga fırın ve masa lambası mevcuttur. Nevresim, havlu, isteğe göre yorgan gibi tekstil malzemelerini öğrenciler kendileri temin etmektedirler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’nde belirtilen şartlar geçerlidir.
Yurtlardan çıkış işlemlerini tamamlayıp oda anahtarını teslim eden öğrencilerin Yurt Yönetimi'ne gelerek depozito iade formunu doldurmaları gerekmektedir. Öğrenci kaldığı oda ve eşyasına hasar vermişse, hasar bedeli düşüldükten sonra kalan depozito tutarı, hasar verilmemişse depozitonun tamamı öğrencinin bildirdiği çıkış tarihinden sonraki 30 (otuz) gün içinde iade edilir.
Yurtlardan dönem içi ayrılma işlemlerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ndeki belirtilen şartlar geçerlidir. Dönem içinde yurttan ayrılmak isteyenler, son oda kontrollerini yaptırarak yurttan ayrılabilirler. Bunun için, çıkışların da mesai gün ve saatleri içinde olması gerekir. Ancak, mesai saatleri dışında oda kontrollerini yaptırmadan yurttan çıkış yapanlar, odalarını kilitleyerek anahtarlarını resepsiyona bırakabilirler. Oda kontrollerini yaptırmadan çıkış yapan öğrenciler, Yurt Yönetimi tarafından yapılacak kontrollerin sonuçlarını peşinen kabul etmiş sayılırlar. Yurttan ayrılırken, öğrencinin tüm eşyasını bina dışına taşıması esastır. Daire ortak yaşam alanı veya bavul odasında bırakılan eşyadan, yurt yönetimi ve çalışanları sorumlu değildir.
Depozito ücretini yatırmayan/tamamlamayan öğrencilerin yurda kaydı yapılmaz.
Yurtta kalan ya da kalmak için başvuru yapan burslu/burslu olmayan tüm öğrencilerin depozito yatırması gerekmektedir.
Bir sonraki öğretim yılı için yurda başvuru yapmış öğrenciler depozito iadesi alamazlar. Öğrenci yurt ile tamamen ilişiğini kesiyor ise depozito iade formu doldurarak depozito iadesi talep edebilir.
Öğrenci kaldığı oda ve eşyasına hasar vermişse, hasar bedeli düşüldükten sonra kalan depozito tutarı, hasar verilmemişse depozitonun tamamı öğrencinin bildirdiği çıkış tarihinden sonraki 30 (otuz) gün içinde iade edilir.
Yurttan ayrılacak öğrenciler ayrılacakları tarihten önce yönetime bilgi verirler. Ayrılmaya hazır öğrenciler, resepsiyon ile iletişime geçerek oda kontrollerini yaptırdıktan sonra, depozito iade formunu doldurup imzalar, anahtarını teslim eder ve yurttan ayrılır. Oda kontrollerinde hasar tespit edilmesi halinde öğrencilere haber verilerek depozitolarından hasar bedeli kesilir.
Yurtta konaklayan öğrencilerimizin oda/dolap anahtarlarını kaybetmeleri durumunda, oda anahtarı bedeli tahsil edilir.
Hayır.
Odalarınızda hayvan beslenmesine ve bulundurulmasına izin verilmemektedir.
Yurt şartları ve uygunluk derecesine göre, yurda giriş tarihinden itibaren 15 (on beş) gün içinde, değişiklik yapılabilir.
Öğrenciler, ortak alan ve dairelerinde, çevrelerine rahatsızlık verecek şekilde gürültü yapamazlar ve huzuru bozamazlar. Televizyon, telefon, bilgisayar gibi elektronik cihazları ve müzik aletlerini yüksek sesle kullanamazlar/çalamazlar. Saat 23.00’ten sonra daire arkadaşlarının onayı dâhilinde televizyon seyredebilirler. Gürültü yapmaya devam eden öğrenciler için disiplin işlemleri uygulanır.
Kullanmadığınız kişisel eşyalarınızı yurt yetkililerinden bavul kartı alarak bavul odasına bırakabilirsiniz.
Hayır.
Yurtta bulunan tüm dairelerde mini buzdolabı mevcuttur.
Öğrenci şikâyetlerinde gizlilik esastır. Öğrencilerin Yurt Yönetimi ile paylaştığı konular ilgili görevliler dışında bir başkasına bildirilmez ya da başkasına bu konuda bilgi verilemez.
Sömestr tatilinde öğrencilerimiz odalarını boşaltmazlar. Odalarını düzenli bırakmak kaydı ile tatil süresince eşyaları odalarında kalabilmektedir.
Kerem Aydınlar Vakfı & Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi tarafından; yurtta konaklama bursu olan öğrenciler, Üniversite tarafından belirlenen dairelerdeki odalara, Yurt Yönetimi tarafından yerleştirilir. Farklı oda tipinde kalmak isteyen öğrenciler, kalmak istedikleri odanın konaklama bedelinin %50’sini ödeyerek konaklayabilirler.
Temizlik günlerinde oda derli toplu bırakıldığında, odanın zemininde çok fazla ayakkabı, bavul kutu gibi eşyalar bulundurulmadığında odaların daha detaylı temizlenmesi mümkün olacaktır.
Oda temizliği, Yurt Yönetimi tarafından belirlenen programa göre temizlik personeli tarafından yapılır. Öğrenciler odalarını, belirtilen günlerde temizliğe uygun halde bulundurmak zorundadır. Standart temizlik uygulamalarının dışında fazladan temizlik taleplerini karşılama yönünde bir uygulama mevcut değildir.
Öğrenciler, Yurt Yönetimi tarafından yerleştirildikleri odalarda kalmak zorundadırlar. Herhangi bir sebeple Yurt Yönetimi’nin bilgisi dışında başka bir odada kalamazlar.
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi öğrencileri ve diğer üniversite öğrencileri yaz döneminde Yurt Yönetimi tarafından belirlenen ücreti ödedikleri takdirde, yurttan faydalanabilirler.
Tüm öğrencilerimiz bir sonraki seneye yurt başvurusu yapmış ise, yazın yurttan ayrılırken bavul odasına eşyalarını bırakabilir.
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nde bulunan revirden saat 08.30-17.30 saatleri arası faydalanabilirsiniz.
Teknik servis ekibi, bina tesisatının koruyucu bakımını yapmakta ve bina içinde oluşabilecek günlük arıza onarım hizmeti vermektedir. Dairelerde/odalarda oluşabilecek hasarlarda öğrenciler yurt programına giriş yaparak hizmet talep edebilirler.
Yurt kurallarına uymayan öğrenciler, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yer alan ilgili maddeye göre değerlendirilir.
Yurtlardan ilişiği kesilen öğrenciler, bir dahaki dönemlerde yurtlarımıza alınmaz.
Yurt konaklama bedelinde anlaşmalı bankalara taksitlendirme yapılabilir
Okuldan uzaklaştırma cezası alan yurt öğrencileri uzaklaştırma süresi boyunca yurtlarda kalamazlar.
Yurt tarafından gerekli uyarı yapıldıktan sonra odada bulunan kişisel eşyalar, atık olarak değerlendirilir, anahtar bedeli ve oluşan bir hasar varsa depozitodan kesilir.
Adınıza gelen kargoyu kargo alım saatlerinde yurt resepsiyonundan alabilirsiniz. Kredi kartları güvenlik açısından teslim alınmamaktadır.
Binanızın Yurt Yönetimi ya da yurt programında paylaşarak sorunlarınızın çözülmesini sağlayabilirsiniz.
Alınan yedek anahtar Yurt Yönetimi’ne teslim edilmediği takdirde öğrencinin depozitosundan kesilir. Konaklamaya devam edenlerden ödeme günündeki maliyet üzerinden öğrenciden tahsil edilir.
Yurt odalarındaki detektörler duman algılayıcı detektörlerdir. Kontrol merkezine önce sessiz, sonra sesli alarm olarak sinyal gitmektedir. Detektörlerin oda kullanıcıları tarafından herhangi bir cisimle kapatılması ya da yerinden sökülmesi durumunda güvenliği tehlikeye atan davranışlar çerçevesinde değerlendirilerek cezai işlem uygulanır.
Katlardaki yangın tüpleri; kuru kimyevi toz, mutfaklardaki yangın tüpleri karbondioksit gazı içeren tüplerdir. Amacı dışında kullanılmaları halinde güvenliği tehlikeye atan davranışlar çerçevesinde değerlendirilerek cezai işlem uygulanır.
Ortak kullanıma açık Hobi Mutfağı bulunmaktadır. Hobi mutfağında ocak, tost makinesi, fırın, mikrodalga fırın, buzdolabı, dondurucu ve bulaşık makinesi mevcuttur. Diğer tüm malzemeleri öğrencinin kendisi temin etmektedir. (Tabak, çatal, kaşık tencere, tava vs.)
Hobi mutfağında tüm öğrencilerin bulaşıklarını yıkamaları/bulaşık makinesine yerleştirmeleri gerekmektedir. Ayrıca, bırakılan/unutulan eşyaların sorumluluğu öğrencilere aittir.
Kullanım esnası ve sonrasında hobi mutfağının düzeni öğrencilerin sorumluluğundadır. Ayrıca, hobi mutfağına ait araç ve gereçlerin odalara ve dairelere çıkartılmasına izin verilmez.
Öğrencilerin yurtta kalmayacakları günler için Yurt Yönetimi'ne bilgi vermeleri ya da yurt programından izin talebi oluşturmaları gerekmektedir.
Yurtlarda hafta içi günlerde 06.00-24.00 saatleri arasında, hafta sonu 06.00-02.00 saatleri arasında giriş ve çıkışlara açıktır.
Yurtlarda kablosuz sınırsız internet erişimi mevcuttur. Ancak kablosuz internet hizmetleri online ders içindir; oyun oynamak, müzik ve film indirmek için değildir.
Çamaşırhane, yurtlarda konaklayan tüm öğrencilerin kullanımına 7/24 açıktır. Çamaşırhaneye bırakılan, çamaşırhanede unutulan eşyaların sorumluluğu öğrencilere aittir ve 7 (yedi) gün süreyle sahip çıkılmayan çamaşırlar atık olarak değerlendirilir. Atık olarak değerlendirilen eşyalardan Yurt Yönetimi sorumlu değildir.
Yurtlarda; elektrikli battaniye, ısıtıcılar, ütü, tost makinesi, çay ve kahve makinası, Kettle (su ısıtıcı), her türlü elektrikli veya gazlı yemek pişirme gereçleri, diğer elektrikli ve gazlı aletlerin kullanımına izin verilmez.
Yurtlarda daire ve odalarda öğrenciye sağlanan olanaklar aşağıdaki gibidir.
Tüm öğrenci odalarında:
Dairelerin ortak alanlarında:
Yurt ortak alanlarında öğrenciye sağlanan olanaklar: