Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı, Tıp Fakültesi’nin kurulduğu 2009 yılından beri aktif olarak çalışmaktadır. Yetişkin ve pediatrik yaş grubu beyin tümörleri, omurga/omurilik tümörleri, omurga dejenerasyonu, santral sinir sisteminin konjenital malformasyonları, epilepsi, spastisite, hareket bozuklukları ve periferik sinir patolojilerinin tanısı ve tedavisinde dünya standartlarında hizmet vermektedir.
Kliniğimizin bünyesinde bulunan tümör doku bankası veri tabanı ile özellikle onkoloji alanında birçok projeler yürütülmüş bu alanda dünya literatürüne önemli sayıda katkıda bulunulmuştur. Bu bulgular ışığında kliniğimizde tanı alan beyin tümörü hastalarına standart tedavinin yanında dünyadaki en güncel tedavi seçenekleri de sunulmaktadır.
Multidisipliner nöroonkoloji, serebral palsi, spastisite, kraniosinostoz, hareket bozukluğu ve omurga konseyleri ile ilgili hastalıkların tedavisinde yer alan farklı branşlar bir araya gelerek hastalar tek tek tartışılmakta ve en uygun tedaviler sunulmaktadır.
Kliniğimizde beyin ve sinir cerrahisi alanında tıp fakültesi öğrenci eğitimi ve asistan eğitimi verilmektedir. Bu eğitimlerde güncel, teorik ve pratik bilgiler öğrencilere kazandırılmaktadır. Ayrıca kliniğimizde her yıl dünyanın farklı yerlerinden en az 4 beyin cerrahının kabul edildiği “uluslararası followship” programı bulunmaktadır. Yine tıp fakültesi öğrencilerine temel sunum becerileri, temel akademik çalışma prensipler ve akademik makale yazım basamakları alanında pratik kazandırmayı hedefleyen Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi öğrenci araştırma grubu faaliyetleri kliniğimiz bünyesinde yürütülmektedir.
Kliniğimiz gerek eğitim-öğretim faaliyetleri gerekse tanı-tedavi alanında Türkiye ve dünyada oldukça tanınan, bilimsel çevrelerce kabul gören bir referans merkezidir. Bugüne kadar bölümümüzden yurtdışında 6 kitap yayınlanmış olması da bunun ispatıdır.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı, Tıp Fakültesi’nin kurulduğu 2009 yılından beri aktif olarak çalışmaktadır. Yetişkin ile pediatrik yaş grubu beyin tümörleri, omurga dejenerasyonu, omurga/omurilik tümörleri, nörolojik fonksiyonel hastalıklar ve periferik sinir patolojilerinin tanısı ve tedavisinde dünya standartlarında hizmet vermektedir.
Sadece standartları takip eden değil, bu standartları belirleyen ve değiştiren klinik ve laboratuvar çalışmalarını da yürütmektedir. Tıp Fakültesi 5. Yıl stajındaki foküs eğitim ile 'Beyin ve Sinir Cerrahisi' hakkında teorik ve pratik bilgi ve beceri Tıp Fakültesi öğrencilerine kazandırılmaktadır.
Ayrıca yurt dışından klinik ve araştırma fellowları da her yıl düzenli olarak departmana katılmakta ve bu sayede uluslararası işbirlikleri pekiştirilmektedir.