2008 yılında kurulmuş olan Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’nın misyonu tüm insanlar için sağlığı; eğitim, araştırma ve kamu hizmetleri ile yükseltmek, çocuk ve erişkin kulak burun boğaz ve baş boyun hastalıklarının araştırılması ve tedavi edilmesini en yeni teknolojilerle sağlamaktır. Üniversite öğretim üyelerinin görev aldığı Acıbadem Atakent ve Maslak(Üniversite Eğitim Hastaneleri), Kadıköy, Bakırköy, Fulya, Bursa ve Kozyatağı Hastaneleri’nde geniş imkanlar sunan tanı ve tedavi üniteleri bulunmaktadır.
Hastanelerde otoloji, nörotoloji cerrahisi için gerekli olan multidisipliner mikroskoplar, rinoloji için endoskopik üniteler, akustik rinometri ve navigasyon sistemleri mevcuttur. Robotik cerrahi sistemleri aktif olarak kullanılmaktadır. Anabilim dalının işbirliği içinde çalıştığı Radyasyon Onkolojisi ve Radyoloji departmanları tarafından Gama-knife, cyber-knife, intraoperatif 3 tesla MRG, intraoperatif RT uygulanabilmektedir. Anabilim dalına bağlı çalışan donanımlı odyoloji birimleri mevcuttur. Bu birimlerde ENG, Bilgisayarlı dinamik posturografi (BDP), videonistagmografi, VEMP gibi her türlü vestibüler tetkikin yapılabildiği denge merkezleri yer almaktadır. Odyoloji bölümlerinde ABR, çocuk odyometrisi, otoakustik emisyon gibi odyolojik değerlendirmeler yapılabilmektedir.
İşitme cihazı uygulamaları, implante edilebilen işitme cihazları, koklear implant (biyonik kulak) uygulamaları da güncel teknoloji ile yapılabilmektedir. Polikliniklerde endoskopik tanı, videolaringostroboskopi, endoskopik yutma değerlendirilmesi (FEES/FEESST), otomikroskopi ve küçük lokal girişimlerin yapılabildiği bölümler yer almaktadır. Hastanelerde konuşma ve yutma bozuklukları tedavisinde terapi ve eğitim veren dil konuşma patologları çalışmaktadır. Geniş bir hasta potansiyeli olan kliniklere başvuran hastalar en etkin şekilde tedavi edilmektedirler. Hastanelerde baş boyun tümör cerrahisi, fasiyal plastik ve rekonstrüktif cerrahi, kronik otit ve otoskleroz cerrahisi, tiroid cerrahisi, endoskopik sinüs cerrahisi, endoskopik kafa tabanı cerrahisi, horlama-uyku apne tedavi ve cerrahisi, maksillofasiyal travma cerrahisi, adenotonsilektomi, septoplasti ve septorinoplasti, koklear implant uygulamaları, erişkin ve çocuk havayolu cerrahisi, mikroti onarımı gibi çok geniş bir yelpazede cerrahiler yapılmaktadır.