Artan araştırmalar sayesinde bilimde hızlı gelişmeler olmakta ve bu gelişmeler bilim dallarına yansımaktadır. Hızla biriken bilgi ve gelişen teknolojiler sayesinde tıp-sağlık alanında uzmanlık alanlarının özgünleşmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Diğer taraftan hastalara bireysel ve multidisipliner yaklaşımların uygulanması hastalıkların tanı, tedavi ve takibinde çok daha başarılı sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Bu multidisipliner yaklaşım ancak faklı disiplin ve uzmanlıktaki hekim, biyolog ve mühendislerin bir hedef için bir araya gelip bilgi ve görgülerini geliştirip bu birikimleri ile çözemedikleri konuları üzerinde ortak temel araştırma ve geliştirmeler yapması için akademik bir platformda bir araya gelmeleri ile sağlanabilir.
Senoloji biliminde görev yapacak olan sağlık elemanı, hemşire ve doktorların asağıda sıraladığımız temel konular hakkında bilgi edinmesi, senoloji enstiüsü ve meme merkezlerinde kalifiye eleman olarak görev yapabilmesi ve bu konulardan biriyle ilgili arastırma yaparak tezini hazırlaması amacıyla bu program hazırlanmıştır. Porgramın öğrenim hedefleri,
- Meme dokusunun embriyolojik hayattaki ve ergenlik dönemindeki gelişimi, gebelik sürecinde ve postmenapozal dönemdeki değişimi, hormonal ve çevresel faktörlere verdiği yanıtları ve bu fizyolojik yanıtların bireysel farklılıkları.
- Meme kanserinin kalıtsal ve edinsel genetik değişikliklerinin araştırılması
- Memenin selim hastalıkları
- Meme kanserinin moleküler mekanizmaları
- Meme hastalıklarının görüntüleme yöntemleri ile araştırılması (tarama, tanı, evreleme ve takip)
- Meme kanserine cerrahi yaklaşım
- Meme hastalıklarının radyoterapisi
- Meme hastalıklarının patolojisi
- Meme kanserinin sistemik tedavisi
- Meme kanserinin epidemyolojisi ve meme kanseri gelişimini etkileyen faktorlerin araştırılması