Eczacılık Fakültesi öğrencilerimiz Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında ACU Gençlik (ACU Gençlik: Adımım C(K)arbonsuz Umudum Gençlik) Projesi’ni başlattı. “Karbon Ayak İzini Azaltmak” amacıyla başlatılan projenin koordinatörlüğünü Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Günay Yetik Anacak üstlenirken; Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uzuner Yağan ve Dr. Öğr. Üyesi Dilara Bayram da projede görev aldı.
Proje kapsamında hedef kitlenin gençler olması sebebiyle hedef okul olarak seçilen Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu’ndaki 87 öğrenciye karbon ayak izinin azaltılması ve sürdürülebilirlik konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek; QR kod destekli bir “Tıbbi bitki bahçesi” oluşturuldu. Dört oturumdan oluşan eğitimde; “Karbon Ayak İzi Nedir? ve Nasıl Azaltılır?”, “Sürdürülebilirlik Nedir?” “QR Kod Destekli Tıbbi Bitki Bahçesi” ve “Tıbbi Bitki Bakımı” konu başlıklarına değinildi.
Eğitimlerin ardından öğrencilerimiz Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu öğrencileriyle birlikte altı farklı atölye çalışması gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz hem lisans derslerinde aldıkları laboratuvar bilgilerini kullanarak hem de Ezcacılık Fakültesi Dekanı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mert Ülgen’den aldıkları atık kağıtlardan geri dönüşümlü kağıt yapımı eğitiminin ardından ortaokul öğrencilerine katı sabun yapımı, kolonya yapımı, tıbbi bitki çayı hazırlama, atık kağıtlardan rüzgar gülü yapımı, cam şişe geri dönüşüm atölyesi, bitki ekim ve bakım atölyelerini gerçekleştirerek gelecek nesillere bilgi aktarımında bulundular.
Sürdürülebilirlik hedefli atölyelerin dışında karbon ayak izinin nasıl azaltılacağı ile ilgli anketler, konferanslar ve “Benim Gözümden Doğa” adlı resim yarışmasını içeren 3 günlük etkinlik sonunda karbon ayak izi ve Sürdürülebilirlik hakkında farkındalık ve bilgilendirme sağladı.
News Date: 08/09/2023
Last update date: 20/02/2024