Skip to main content

Dünya Gıda Günü Etkinliği

Ataşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya Gıda Günü Watergarden İstanbul’da gerçekleşti. Dünya Gıda Günü etkinliğine üniversitemizin Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Pelin Kosal ve Öğretim Görevlisi Mert Eker katıldı. Hocalarımız etkinlikte  “Aşçılık Eğitiminde Sürdürülebilirlik Uygulamaları” başlıklı bir sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumda ilk olarak üniversitemizin benimsediği sürdürülebilirlik çalışmalarından bahsedilerek, katılımcılarla Aşçılık Programı’nın bu alanda yürüttüğü uygulamalar paylaşıldı. Planlı sipariş, tek kullanımlık ürünlerin en az seviyede kullanılması, atık yağ bidonu, geri dönüşüm kutuları ve black box uygulamasının sürdürülebilirlik bakımından önemi vurgulandı. Buna ek olarak uygulama mutfağımızdaki derslerden oluşan atıklarla kompost uygulamasının hedeflendiği ve okulumuz bünyesinde düzenlenmiş olan Disco Soup Day’in bu alandaki katkıları aktarıldı. 

 

News Date: 25/11/2024

Last update date: 25/11/2024