Ana içeriğe atla

3. TEPDAD/WFME Tıp Eğitiminde İyi Uygulamalar Sempozyumu üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) ve Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu (WFME) iş birliği ile mezuniyet öncesi tıp eğitimi programlarında yer alan iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen “3. TEPDAD/WFME Tıp Eğitiminde İyi Uygulamalar Sempozyumu, 20-22 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.

İlk kez uluslararası düzeyde gerçekleşen ve üç gün süren sempozyuma, Türkiye’deki 50 eğitim kurumunda görev yapan 136 akademisyenin yanı sıra 6 ülkeden 11 tıp fakültesinin 19 üst düzey yöneticisi katılım sağladı. Sempozyumda, 13’ü yurtdışından olmak üzere toplam 32 sözlü bildiri ve 40 poster sunumu yapıldı. Panellerde, tıp eğitimindeki iyi uygulamalar tartışıldı. Meksika'dan gelerek sempozyuma katılan WFME Başkanı Prof. Dr. Ricardo León-Bórquez "Tıp Eğitimi Programlarının Akreditasyonu" konulu bir konuşma yaptı. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nadi Bakırcı “Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Sosyal Güvenilirlik Çalışmaları” adlı sunumuyla; Tıp Fakültesi son sınıf öğrencimiz İnt. Dr. Mustafa Ege Şeker ise öğrenci oturumunda yer alarak üniversitemizi başarıyla temsil etti. 

Lübnan, Azerbaycan, Katar, Umman ve Kuveyt'in seçkin tıp fakültelerinin temsilcilerinin de yer aldığı ve tıp eğitiminin güncel ve geleceğe yönelik öne çıkan konularının ele alındığı sempozyum, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek,’in ve WFME Başkanı Prof. Dr. Ricardo León-Bórquez’in kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

 

Haber Tarihi: 28/05/2024

Son güncelleme tarihi: 29.05.2024