Acıbadem Üniversitesi, alanında uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. 17 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen “İyilik ve Ruh Sağlığımız” başlıklı söyleşide, ünlü psikiyatrist ve yazar Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, iyi olmanın bedelleri ve güzellikleri üzerine önemli paylaşımlarda bulundu.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Emre Dorman’ın üstlendiği etkinlikte Dr. Budayıcıoğlu, ruh sağlığını korumanın temel unsurlarına değinerek, bireyin öncelikle kendisine iyi davranması gerektiğini vurguladı. “Gerçek iyilik önce kendini sevmekle başlar” diyen Budayıcıoğlu, insanın kendi sınırlarını belirleyerek, gerektiğinde “hayır” diyebilmesinin ruh sağlığı için önemli olduğunu belirtti.
İyiliğin sınırlarına da değinen Budayıcıoğlu, bilinçsiz fedakârlığın kişiyi mutsuz edebileceğine dikkat çekerek, “Başkalarına gösterdiğiniz sevgiyi kendinize de göstermelisiniz. Önceliği kendinize vererek, hayatın sorumluluklarıyla daha başarılı bir şekilde baş edebilirsiniz” dedi.
Etkinlik, öğrenciler ve akademisyenler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Acıbadem Üniversitesi, alanında uzman isimlerle benzer etkinlikler düzenlemeye devam edecek.



Haber Tarihi: 21/03/2025
Son güncelleme tarihi: 24.03.2025