Ana içeriğe atla

Biyoetik Kulübü Bahar Şenliği 2

Acıbadem Üniversitesi Biyoetik Kulübü 2. Bahar Şenliği, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yeşim Işıl Ülman’ın danışmanlığında, 29 Mayıs 2024 tarihinde A Plus Teras’ta gerçekleştirildi. Etkinliğin amacı, gündelik hayatımızda, meslek yaşamımızda karşılaşılan sorunlara, tarihsel perspektifle ve değerler açısından bakarak, etik ilkeler ışığında çözümlene sunabilmek; bunu bir sosyalleşme ortamı ile gerçekleştirmekti. Kermes, ikram, müzik dinletisi, eşliğinde yapılan şenliğe iki davetli konuşmacı, öğrenciler ve akademisyenler katıldılar. 

İlk olarak, Mühendis, Bilim ve Teknoloji Tarihi Uzmanı, Yazar ve Araştırmacı Doğan Gündüz “Köprü Altı Çocukları” başlıklı konuşmasında, yazar Suat Derviş’in (1905-1972) röportajlarında dikkat çektiği, kimsesiz çocuklar meselesini ilginç ve tarihi belgeler ile anlattı. Aynı dönemde, Huriye Baha (Öniz)’in, “Köprü Altı Çocukları” romanıyla (1936), sokak çocuklarının sosyal durumunu, yaşama koşullarını, kurumların bu çocuklara yaklaşımındaki aksaklıkları ve yetersizlikleri gözler önüne sermesini inceledi. Meselenin günümüzde de geçerliğini koruyor olması izleyicilerde derin etki yarattı. 

Nişantaşı Üniversitesi’nden Felsefeci Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çiğdem Kocaman, “Sosyal Medya ve Etik”, başlıklı konuşmasında, herkesin hayatında yer kaplayan sosyal medya, şiddet ve etik konularını etkileşim içinde işledi. Öncelikle sosyal medya kullanımında ortaya çıkan şiddet, baskı, yıldırma olgularına değerler felsefesi açısından bakarak; bu olgunun insan hakları ve onurunu zedeleyici etkilerine dikkat çekti. İçinde bulunduğumuz dijital çağda sık rastlanan bu toplumsal ve insani sorunla, etik değerler ile mücadele etme konusunda farkındalık yarattı. 

Etkinlik biyoetik bilgi yarışması ve kitap ödülleri ile sona erdi. (Şenlik Afişi tasarımı: Yağmur Bezgincan)

Haber Tarihi: 30/05/2024

Son güncelleme tarihi: 23.07.2024