Acıbadem Üniversitesi Gemstone Projesi kapsamında “GEMSTONE: Challenges Devolepment in Parkinson's Neurodegenerative Diseases ” adlı etkinlik 2 Temmuz 2024 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti. 2 farklı oturumda gerçekleşen etkinlik, Gemstone Projesi Yürütücüsü Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Onat’ın açılış konuşmasıyla başladı. Etkinlikte, sırasıyla Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beki Kan, Koç Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nazlı Başak ve Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir, Insubria Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Franca Marino, Lund Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Åsa Petersén,, Piemonte Orientale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cristoforo Comi sunumlarını gerçekleştirdi.
“GEMSTONE: Challenges Devolepment in Parkinson's Neurodegenerative Diseases ”başlıklı toplantı, Parkinson hastalığı ve nörodejeneratif hastalıklar alanındaki en son araştırma bulgularını paylaşmak, bu alandaki zorlukları tartışmak amacıyla düzenlendi. Etkinlik, GEMSTONE Projesi'nin bulgularını sunmak ve IMMUPARKNET ile ortak çalışmalar yaparak uluslararası araştırmacılar arasında bilgi ve deneyim alışverişini teşvik etmeyi hedefledi.
Parkinson hastalığında önemli bir rol oynayan alfa-sinüklein proteininin kökenini belirlemeyi amaçlayan proje kapsamında çift transgenik bir model geliştirildi. Projenin bulguları geniş bir kitleyle paylaşıldı, yeni iş birlikleri ve araştırma fırsatları oluşturmak hedeflendi.
Etkinlik sırasında, katılımcılar Parkinson hastalığı ve nörodejeneratif hastalıklar konusundaki en son gelişmeleri, translasyonel araştırma yaklaşımlarını ve klinik uygulamalarda temel bilim araştırmalarının rolünü tartışma fırsatı buldular. Alanında uzman konuşmacılar tarafından sunulan sunumlarla katılımcılar arasında bilgi alışverişi sağlandı.
61 kişinin katıldığı etkinlikte, Parkinson hastalığı ve nörodejeneratif hastalıklar araştırmalarına ilgi duyan tıp öğrencileri, doktora öğrencileri ve akademisyenler oturumlara ve tartışmalara katılma fırsatı buldu, araştırmacılar arasındaki iş birliği pekiştirildi.
Haber Tarihi: 17/07/2024
Son güncelleme tarihi: 18.07.2024