Gemstone “Gene Regulatory Approaches for Retinal Gene Therapies” Etkinliğini Gerçekleştirdi

Acıbadem Üniversitesi Gemstone Projesi kapsamında  “Gene Regulatory Approaches for Retinal Gene Therapies” adlı etkinlik 30 Nisan 2024 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti. Etkinlik, Retinal Gen Terapileri üzerine gen düzenleyici yaklaşımlar örneğinden hareketle Transgenic Hayvanlarla yapılan çalışmalar ve AAV virüs uygulamaları hakkında bilgi paylaşmak ve bu alandaki son gelişmeleri tartışmak amacıyla düzenlendi. Katılımcılar etkinlikte,  yeni bilimsel bilgiler sunmanın yanı sıra, alanında uzman bir bilim insanı olan Dr. Cavit Ağca'nın tecrübelerinden faydalandılar. İnteraktif olarak devam eden etkinlikte, transgenik hayvanlar üzerinde bilimsel çalışma yapma prensipleri, retinal gen terapilerinin temel prensipleri, gen düzenleyici teknikler ve uygulamaları, Otozomal Dominant Optik Atrofi (ADOA) ve OPA1 gen hedefleme, retinada endojen nöroproteksiyon mekanizmaları, AAV  uygulamaları konu başlıkları ele alındı. 34 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantı soruların cevaplanması ile sonlandı.

Haber Tarihi: 29/05/2024

Son güncelleme tarihi: 29.05.2024