Hemşirelik Haftası Sempozyumu Gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi, Hemşirelik Bölümü Sosyal ve Bilimsel Etkinlik Komisyonu tarafından düzenlenen Hemşirelik Haftası Sempozyumu, 15 Mayıs 2024 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti. Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN) tarafından “Hemşirelerimiz Geleceğimiz- Bakımın Ekonomik Gücü” olarak belirlenen tema üzerinden hemşirelik mesleğini korumanın ve bu mesleğe yatırım yapmanın önemini vurgulamak, öğrencilerimizin mesleki profesyonel rollerine hazırlanmasını desteklemek amacıyla gerçekleştirildi. İki bölümden oluşan etkinlik; Sosyal ve Bilimsel Etkinlik Komisyon Başkanı ve Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahire Ulus’un açılış konuşmasıyla başladı. Hemşirelik mesleği açısından etik karar vermenin önemine dikkat çekmek için katılımcılara bu temada ‘Lorenzo’nun Yağı’ filmi izletildi.

Etkinliğin ikinci bölümü ACU Harmony grubunun Hemşirelik Haftası Özel Müzik Dinletisi ile başladı. Ardından, öğrencimiz olan Hemşirelik Kulübü Başkanı Kübra Kılıç, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şahin’in açılış konuşmalarıyla geleceğin hemşirelerine ilişkin mesajlara yer verildi. Son olarak Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Azize Atlı Özbaş ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Çelik’in sunumlarıyla küresel sağlığı iyileştirmek, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini ve Evrensel Sağlık Sigortasını kapsayabilecek sağlık sistemlerini yeniden inşa etmek, hemşirelik mesleğini korumak ve mesleğe yatırım yapmanın önemi vurgulandı. 600 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik soru- cevap oturumunun ardından sonlandı.

Haber Tarihi: 30/05/2024

Son güncelleme tarihi: 03.06.2024