Ana içeriğe atla

Mezuniyet Projeleri Fuarı III

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü iş birliği ile düzenlenen Mezuniyet Projeleri Fuarı’nın üçüncüsü, 28 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti.

Fuar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güldal Süyen ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ata Akın’ın açılış konuşmalarının ardından Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Prof. Dr. Batu Erman’ın “Moleküler Biyoloji ve Genom Mühendisliği”, Doğan Taşkent’in “Yönetim ve İnovasyon” isimli konuşmalarıyla devam etti.

Fuarda, Eczacılık Fakültesi, Tıp Mühendisliği Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü son sınıf lisans öğrencilerine ait toplam 47 bitirme projesi sunuldu. Fuar sonunda değerlendirme kurulu tarafından projelerin posterleri değerlendirilerek en yüksek puan alan öğrencilere derece ve jüri teşvik ödülleri verildi. 

1.’lik ödülü Prof. Dr. Eda Tahir Turanlı danışmanlığında yürütülen “ Deciphering the Role of PSMB10 Gene Splice Variant in Dominantly Segregating Autoinflammatory Disease: Insight into Autophagy Interaction” başlıklı projesi ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Batuhan Savsar’a verildi.

2. ‘lik ödülünü Prof. Dr. Günseli Bayram Akçapınar danışmanlığında yürütülen “ Development of A Novel Cutinase With Enhanced Thermal Stability Through Protein Engineering Against Plastic Pollution” başlıklı projesi ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Zeynep Ilgın Tozan aldı.

Jüri Teşvik Ödülü ise Dr. Öğr. Üyesi Timur Hakan Barak danışmanlığında yürütülen “Evaluation of Commercial Pinus pinaster AIT., Pinus massoniana D.Don. (Pine Turpentine) Essential Oil Samples According to European Pharmacopoeia 10.0 Criteraia” başlıklı projesiyle Nehir Kavi’ye verildi.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Haber Tarihi: 31/05/2024

Son güncelleme tarihi: 18.07.2024