Ana içeriğe atla

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde 10.Ulusal Sitopatoloji Kongresi

Sitopatoloji Derneği tarafından düzenlenen uluslararası katılımlı, 10.  Ulusal Sitopatoloji Kongresi 19-21 Nisan 2024 tarihleri arasında üniversitemizde gerçekleşti.

Son yıllarda hedefe yönelik tedavilerin ortaya çıkması, daha küçük örneklerle tanı vermeyi ve tedaviyi yönlendirmeyi gerekli kılarken, bu durum sitopatolojiyi günlük patoloji rutininde ve eğitiminde giderek daha önemli bir yere getirdi. Ulusal Sitopatoloji Kongresi’nde sitomorfolojiden başlayarak moleküler testlere ve dijital sitopatoloji uygulamalarına kadar uzanan yeni gelişmeleri paylaşılarak tartışıldı. Yurt içinden ve yurt dışından katılımcıların yer aldığı etkinlikte, güncellenen sitopatoloji raporlama sistemleri üzerinde de duruldu.

Akciğer, Mediasten, Vücut Sıvıları, Pankreas, Endokrin Organlar, Servikovajinal Sitoloji, Tükürük Bezi, Yumuşak Doku ve Kemik,  Lenf Nodu ve Lenfoid Lezyonlar, Küçük Biyopsiler, Sıvı Bazlı Sitoloji, Dijital Sitoloji, İmmunsitokimya, Moleküler Yöntemler, Sitopatoloji Yan Dal Eğitimi konu başlıklarının ele alındığı kongrede, 33 Sözlü Bildiri, 15 Poster Başı Sözlü Bildiri, 38 E-Poster Bildiri sunuldu, Türkiye’de sitopatolojinin kurulmasına ve gelişmesine büyük katkısı olan Dr. Yener Erozan anıldı. Ülkemizde sitopatolojiye katkı sağlayan emekli akademisyenlere plaket takdim edildi. Türkiye, ABD, İngiltere, Hollanda, Almanya Rusya, Azerbaycan, Malezya, Gürcistan, Ukrayna, İran, K.K.T.C, Slovenya, Suudi Arabistan ve Türkmenistan’dan 400 katılımcı ile gerçekleşen kongrede 5’i yurtdışından 54 konuşmacı yer aldı. 

Etkinlikte Kongre Düzenleme Kurulu ve Konuşmacılar:

Sitopatoloji  Derneği  Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İlkser Akpolat, Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yıldız, Patoloji Dernekleri Federasyonu Saymanı Prof. Dr. Çiğdem Çelikel, Kongre Düzenleme Kurulu Üyeleri: Prof. Dr. Yasemin Özlük, Doç. Dr. İrem Onur, Uzm. Dr. Tuğba Taşkın Türkmenoğlu (Kongre Saymanı), Doç. Dr. Şenay Erdoğan Durmuş (Kongre Sekreteri), Uzman Dr. Dilek Ece, Dr. Öğretim Ü̧yesi Çisel Aydın Meriçöz.

Konuşmacılar; Dina Mody /Weill Cornell Medical College, Houston Methodist Hospital, Houston, Texas, USA, Güliz Barkan/ Loyola University Medical Center, Maywood, Illinois, USA, Sinchita Roy Chowdhuri/The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Houston, Texas, USA,  Michael J. Thrall /Weill Cornell Medical College, Houston Methodist Hospital,Houston, Texas, USA, Syed Z. Ali/The Johns Hopkins Medical Institutions, Baltimore, Maryland, USA.

Haber Tarihi: 02/07/2024

Son güncelleme tarihi: 02.07.2024