Ana içeriğe atla

VII. Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi ALIS (A Look Into Science)

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen geleneksel uluslararası bilimsel öğrenci kongresi ALIS (A Look Into Science), her sene sağlık alanında farklı bir tema belirleyerek farklı kitlelere ulaşmayı ve güncel alanlara değinmeyi hedefliyor. 17-18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde 7.si düzenlenen kongre kapsamında bilimsel ve sosyal program katılımcılara sunuldu. 

 

Bu yıl “ALIS in Neuroland: Consciousness” temasının işlendiği kongre; ALIS Kongre Başkanı Tıp Fakültesi öğrencimiz Bilal Kızılaslan’ın,  ALIS  Kongre Danışmanı Tıp Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Şahin Şenay’ın ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadi Bakırcı’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından kongreye katılım gösteren üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın onur konuşması gerçekleşti.

 

750’ye yakın katılımcının yer aldığı kongrede alanında uzman, dünyaca ünlü profesörlerin ‘’Bilinç’’ merkez teması etrafında gerçekleştirdikleri etkileyici konuşmalarla nadir görülen bir bilim şölenine imza atıldı. University of Sussex’ten Prof. Dr. Anil Seth “Consciousness in Humans and in Other Things”, University of College London’dan -Michael Faraday  ödüllü -Evrimsel Biyolog Prof. Dr. Nick Lane “What is a Feeling?”, yaptığı araştırmalar ve yayınladığı makaleler ile dünyanın önde gelen Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Hugues Duffau “Neural Bases of Consciousness” ve Boston ve Harvard Üniversitesinde dersler veren Nöroloji Profesörü Prof. Dr. Andrew Budson “Conscious Memory” başlıklı sunumlarıyla “Bilinç” alanında eşsiz konuşmalar gerçekleştirdi. Harvard Üniversitesi listesindeki tek Türk bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren “Aydınlık için Karanlık da Gerekli”, robotik cerrahinin ülkemizdeki öncüsü üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Kural “Hayata Dokunan Eller” , akademi dünyasında değerli yere sahip üniversitemiz öğretim  üyeleri Prof. Dr. Yasemin Alanay ve Prof. Dr. Ahmet Alanay “El Ele Tıp ve Akademide Yolculuğumuz” başlıklı sunumlarıyla “İlham Konuşmaları” gerçekleştirdi. “Sosyal Konuşma” kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanında “Başarı” alanında seminerler veren Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman, “Bilinçli Başarı: İnsanda Başarı Bilinci Nasıl Gelişir?” konulu sohbetiyle başarı yolculuğunda katılımcılara eşlik edecek etkileyici bir konuşma gerçekleştirdi.  Bilimsel oturumların ve atölye çalışmalarının yer aldığı programın bir bölümü de üniversitemizde yer alan Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi’nde (CASE) gerçekleşti.  Katılımcılar  böylece kendilerini hem bilimsel hem de sosyal alanda geliştirme fırsatı buldu. 

 

Kongre sonunda, Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleşen galada, geçtiğimiz sene Tıp Fakültesi Dekanlığı desteğiyle başlatılan, çeşitli üniversitelerden öğrencilerin araştırmalarını sunduğu AIMS (Acıbadem University International Medical Students) Awards Projesi kapsamında ödül  töreni düzenlendi. Bu yıl 3.sü düzenlenen etkinlikte dereceye giren öğrenciler Kerem Aydınlar Awards ile ödüllendirildi.

 

ALIS (A Look Into Science) web sitesi için tıklayın.

Kongrede yer alan konuklarımız hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Haber Tarihi: 23/05/2024

Son güncelleme tarihi: 28.05.2024